Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Bore Cylindrar

Boring ut cylindrar är en stor del av alla motorrenovering, om motorn tillhör en bil, lastbil eller motorcykel. Mekanik som bygger hot rods tråka ut cylindrar för att öka motorns slagvolym och hästkrafter. Motorer som är slitna också få sina cylindrar uttråkad ut för att återställa funktion och förlänga livslängden. Slitna cylinderväggarna tillåter olja att komma in i kammaren och orsaka ökad rök och hög oljeförbrukning. Förlust av komprimering resulterar också från "ur verkliga" cylindrar. Gasflaskor skall generellt vara uttråkad ut på en mekanisk verkstad med speciell utrustning. Saker du behöver
Motor hissa
Motor stativ
Steam Cleaner Review Cylinder tråkig maskin
heningsverktyg
brynstenarna
Visa fler instruktioner

1

bort motorn från fordonet. Motorn måste vara helt avskalad till dess kärna. Ta bort alla yttre komponenter, topplock, intag, och avgasgrenrör. Använd motorlyft att lyfta motorn ur bilen och montera den på motorn montern.
2

Ta bort alla inre motordelar. Demontera svänghjulet, pluggar kärna, vevaxel, kamaxel vevstakar och kolvar. Använd ångtvätt för att rengöra motorn på insidan och ut.
3

Bore cylindrarna. Använd cylindern arborrmaskinen att borra cylindrarna till de önskade specifikationerna. Var särskilt försiktig att inte tråka cylinderväggarna för tunna. Detta riskerar att göra väggarna för nära kylvätska och passager olja och orsakar ett motorhaveri.
4

Hone cylindrarna. Använda heningsverktyg och stenar, jämna ut cylinderväggarna. Detta säkerställer att kolvarna och ringar färdas genom varje slag jämnt. Efter honing av cylindrarna, tvätta dem själv med tvål och vatten för att avlägsna eventuella slipmedel som har inbäddade i väggarna.
5

ihop motorn och montera motorn i fordonet. Vid montering av motorn, använd nya ringar på kolvarna som de gamla kan bäras. Du kan också passa på att uppgradera andra motorkomponenter som kamaxeln, insugningsröret och ventilstyrning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75157.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.