Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en spänningsregulator

Spänningsregulatorn säkerställer en konsekvent laddningsspänning från generatorn till bilens batteri. En felaktig regulator resulterar ofta i ett dött eller skadat batteri. Generellt tillverkarna utrusta bilar med någon typ av varningssystem för att informera ägare av en regulator problem. När du ser varningslampan på instrumentbrädan, konsultera en professionell om du inte har någon erfarenhet av bilverkstäder. Om du gör reparationen själv, granska reparation instruktioner för just din bil innan du byter din spänningsregulator. Beroende på tillverkare kan du behöva för att utföra olika åtgärder. Saker du behöver
Arbetshandskar
eltejp
Skiftnyckel
Skruvmejsel
fint sandpapper
elektrisk kontakt renare
Spänningsregulator
Visa fler instruktioner

1

Sätt på arbetshandskar och öppna huven. Ta jordkabeln från batteriet.
2

Ta bort ledningarna från den trasiga regulatorn. Bind slutet av batteriet tråd med eltejp. Detta undviker eventuella gnistor kan uppstå om tråden gnuggar några metalldelar. loss regulatorn från generatorn genom att ta bort de vidhäftande bultar eller skruvar med skiftnyckel eller skruvmejsel. Addera 3

Titta på botten av tillsynsmyndighet för de två kolborstar. Ta bort dem och använda sandpapper för att försiktigt rengöra kontakten ändarna av borstarna. Ansök elektrisk kontakt renare att borstarna, och infoga dem i den nya regulatorn. Matcha slitagemönster på borstarna till mönster på den nya regulatorn. Om mönstren inte stämmer, kommer regulatorn inte fungerar korrekt.
4

Anslut den nya spänningsregulatorn till generatorn noga, se till att inte skada borstarna. Säkra regulatorn med bultar eller skruvar och fäst trådarna med hjälp av skiftnyckel eller skruvmejsel, Sätt tillbaka jordledningen till batteriet och stäng huven.
5

Starta din bil, och köra det vid 1000 till 1200 rpm. Titta på voltmetern på instrumentbrädan för att kontrollera batteriets spänning. Om spänningen inte är på 13,5-14,5 sortiment, läs din regulator instruktioner om hur du justerar spänningen. Omtolka det efter att du gör justeringarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75175.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.