Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Rundade hjulbultar från en Ford Aspire

Hjulbultar, eller muttrarna, är muttrarna som håller hjulet på axeln för din bil. En Ford Aspire har en av de mindre mönster, bestående av endast fyra bultar. Bultarna är svetsade till hubben. Hjulet slinter över skruvarna och muttrarna används sedan för att dra åt hjulet till navet. Om du inte är försiktig, kan du runda hörnen av av muttrarna. Om detta händer, blir de fastnat. Du kan använda alligator-liknande käftar låsning tång för att befria dem. Saker du behöver
Däck järn
Spray smörjmedel
12-i låstången
Hammer
Visa fler instruktioner
1

in den platta spetsen av ett däck järn i sprickan mellan navkapseln och hjulet. Vicka det tills det tränger 1/2-tums. Bänd däcket järnet att smälla navkapsel från ratten.
2

Spray åt hjulbultarna frikostigt med spray smörjmedel. Coat hela bulten och muttern tills smörjmedlet droppar av. Vänta en timme för smörjmedlet att penetrera.
3

Öppna käftar låstången. Slip dem över tappmuttem. Handtaget av tången ska peka horisontellt till vänster. Kläm ihop handtaget. Om handtaget stängs för lätt, vrid bulten på änden av de medurs låstången och stänga käftarna igen. Du bör kunna bara knappt stänga käftarna på den rundade muttern.
4

Tryck på handtagen av tången tillsammans med båda händerna. Använda all din vikt, tvinga handtagen mot marken. Du borde vrida motsols.
5

Bounce din vikt på muttern tills den lossnar. Om det inte kommer att bryta sig loss, använd en hammare att smacka slutet av handtagen av tången tills tappmuttem bryter lös. Avsluta lossa bulten med fingrarna, eller snurra bulten med tången om bulten är envis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75181.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.