Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Insprutare från en Ford Diesel Engine

Bränsleinsprutningsdon levererar bränsle till motorns cylindrar i en specifik sekvens. Moderna bränsleinsprutarna typiskt elektroniskt styrda, men äldre motorer använde mekanisk bränsleinsprutning. Till exempel gjorde de stora dieselmotorer i tunga Ford lastbilar 1987-1996 används mekanisk insprutning. Ta bort spridarna i dessa fordon kräver också att du rengör insprutningssystemet grund av avlagringar kvar av dieselbränsle. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Motoroljespecifikation
Luftkompressor
Caps för bränsleledningar
Caps för bränsleinjektorer
Numrerade hållare för bränsle injektorer
Show Mer Instruktioner
1

Rengör munstycket för varje insprutare och det omgivande området med ren motorolja för att hålla skräp ur motorn när du tar bort spridarna. Rengör anslutningarna till bränsleledningarna på spridarna. Blås spridarna torra med en kompressor.
2

Lossa de kvarhållande klämmor för bränsleledningar på spridarna. Lossa högtryck bränsleledningar och de läckage-off tees från spridarna. Tryck bränsleledningarna ur vägen. Täck de öppna bränsleledningar med lock för att hålla skräp från bränslesystemet.
3

Vrid insprutarna moturs med en hylsnyckel för att lossa dem från motorn. Dra insprutarna från motorn med bricka fortfarande sitter. Täck insprutningsmunstycken och öppningar bränsle med plastlock för att förhindra att bränsle kontaminering.
4

Store spridarna i numrerade hållarna som du tar bort dem. Detta gör att du kan byta ut spridarna till sin rätt cylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75194.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.