Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett bromsspak i en '03 Dodge Ram

En Dodge Ram är en full-size pickup truck som Chrysler har tillverkat under sitt Dodge varumärke sedan 1981. 2003 års modell hör till den tredje generationen av denna serie, som var i produktion från 2002 till 2008. Det låsningsfria bromssystemet på en 2003 Dodge Ram har en broms controller kallas en hydraulisk styrenhet, eller HCU. Den HCU hindrar hjulen från att låsa vid ett nödstopp genom att minska bromskraften till ett hjul när den roterar långsammare än de övriga hjulen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla ur huset för vänster främre blinkers med en hylsnyckel och ta bort förlängningsskivan under huset. Lossa den elektriska kontakten för horn och koppla hornet s luckan.
2

Lossa fästskruvarna för vindrutan bricka behållaren och dra behållaren uppåt. Lossa den elektriska kontakten och slang från vindrutan bricka pump. Koppla ur behållaren och ta bort den från motorrummet.
3

Ta bort kablarna från batteriet med en hylsnyckel och dra centrum kraftdistribution i motorrummet. Skjut kontakterna för elektrisk kabelnätet tillsammans för att ta loss den från regulatorn låsningsfria bromsar. Koppla bromsledningarna från HCU.
4

Koppla loss den främre fästskruven för HCU fästet genom åtkomstöppningen med en hylsnyckel. Koppla loss den bakre fästskruven för HCU konsolen från motorrummet. Dra HCU församling upp något och ta loss den från sitt fäste.
5

Placera den nya HCU i sitt fäste, och installera HCU församling. Efterdra alla skruvarna för HCU fästet till 11 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut bromsledningar till HCU och skärpa sina fästmuttrar 115 inch-pounds. Fäst ledningsnätet för styrenheten låsningsfria bromsar och lås kontakterna på plats.
6

Installera behållaren för vindrutan bricka. Anslut motorn och slangen för vindrutan bricka pump. Fäst skruvarna för behållaren med en hylsnyckel.
7

Anslut batterikablarna och kraftdistribution center. Anslut elkontakten till hornet, och ersätta hornet s luckan. Fäst förlängningsskivan och bostäder för den vänstra främre blinkers.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75199.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.