Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur frigöra frysta stötdämpare

Det finns tillfällen när bilens stötdämpare frysa och därmed försämra en väl fungerande ditt fjädringssystem. Släpper de frysta stötdämparna förblir en fråga om att få i rätt position för att tillämpa tillräckligt vridmoment efter smörjning av absorbenter med penetrerande olja. Tillämpa nya absorbenter till suspensionssystemet kommer du igång på nolltid. Det är absolut nödvändigt att frigöra de frysta absorbenter eftersom din fjädringssystem beror på absorbenter för att styra fordonets rörelse. Stötdämpare hindrar bilen från att studsa på den böjliga fjädern. Den absorbatorer överföra energi som skapas av fjädern till en kolv, som frigör värmen. Saker du behöver
Jack och hjulmutternyckel Tänger
eller skiftnyckel
penetrerande olja
Stötdämpare
Shock monterings muttrar och brickor
Visa fler instruktioner

1

Placera uttaget med hjälp av fästena sitter i fordonet, vilket gör att uttaget för att stödja vikten av bilen. Lyft sedan något utan att lyfta hjulen från marken. Lossa hjulmuttrarna med en hjulmutternyckel och ta bort hjulen. Hissa upp bilen sakta tills däcken är strax ovanför marken.
2

Ta bort det inre täcker i bålen för att komma åt övre chock monteringsmuttrarna. Om det behövs, använd en tång och skiftnyckel för att ta bort hårdvara för att komma åt de nedre chock monteringsmuttrarna.
3

Spraya övre och undre chock monteringsmuttrarna och absorbenter med penetrerande olja och låt oljan att dra in delar innan du försöker ta bort. Vänta minst 10 minuter.
4

lösgöra nedre och övre muttrar och brickor med skiftnyckel och tång, och ta bort den gamla stötdämparen.
5

Montera lägre chock monteringsmuttrarna och nya stötdämpare. Dra de nedre bultarna för att fästa vridmoment med skiftnyckel.
6

Montera övre kragarna och övre monteringsmuttrar. Se till att alla packningar är installerade på rätt ställe. Sätt tillbaka hjulen. Sänk bilen och skakning fordonet fyra gånger för att lösa upp kragarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75234.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.