Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett bromsspak på en 2005 RAM 1500

Dodge Ram är Chryslers serie av full-size pickup lastbilar som har varit i produktion sedan 1981. Siffran i serien indikerar den nominella bärförmåga av lastbilen, så att en Ram 1500 är en 3/4 ton pickup. 2005 Dodge Ram har ett låsningsfritt bromssystem, eller ABS, liksom de flesta sena modell fordon. Bromsen controller, eller hydraulisk styrenhet - HCU - innehåller en mikroprocessor som beräknar hur mycket kraft som bromsarna gäller för varje hjul i ett nödstopp. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Använd en hylsnyckel för att ta bort kåpan för det vänstra främre blinkers. Haka av panelen under huset. Koppla hornet elektriska kontaktdon och demontera luckan för horn.
2

Lossa skruvarna för behållare för spolarvätska med en hylsnyckel. Ta loss slangen och elektriska kontakten från pumpen för vindrutan bricka. Avlägsna behållaren från bilens motorrum.
3

Ta bort batteriet och kraftdistribution center från fordonet med en hylsnyckel. Lossa fästet för batteriet och kraftdistribution center, och ta bort fästet från fordonet. Lossa kablaget från HCU. Avlägsna beslag för bromsledningar och lossa bromsledningar från HCU.
4

Lossa båda fästskruvar för HCU med en hylsnyckel. Luta HCU upp och dra den ur sitt fäste.
5

Installera den nya HCU till sitt fäste och dra åt bultar till 11 foot-pounds med en momentnyckel. Fäst HCU bromsslangar, dra åt kopplingar till 115 tum-pounds. Anslut den elektriska ledningsnätet till HCU.
6

Installera vindrutan bricka reservoar. Anslut den elektriska kontakten och slang för reservoaren. Fäst behållaren fästskruvar med en hylsnyckel.
7

Byt fästet för batteriet och kraftdistribution center med en hylsnyckel. Sätt i batteriet och kraftdistribution center. Fäst horn elektriska kontaktdon, och ersätta en lucka för hornet. Montera vänster främre blinkers panel och bostäder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75237.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.