Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en spänningsregulator

Spänningsregulatorn i din bil styr spänningen i ditt elsystem, upprätthålla en konstant ström för att köra de elektriska och elektroniska tillbehör i din bil. Den upprätthåller en konstant spänning på mellan 13 och 15 volt, beroende på din bil. Den extra spänning över batteriets spänning, vilket är 12 volt, gör att batteriet laddas. Det finns två typer av regulatorer, innehöll elektroniska regulatorer och kontakt tillsynsmyndigheter poäng. Om du inte har en klassisk bil, mer än 25 år gammal, kommer din regulator vara av elektronisk sort och är antingen kopplad till din generator eller ligger på avstånd. Saker du behöver
skruvmejsel
Wrench
Ny regulator
Visa fler instruktioner
1

Använd en skiftnyckel för att lossa kablarna från batteriet. Batteriet är typiskt placerad under huven, direkt bakom grillen av bil, på antingen höger eller vänster sida. Den har två kablar anslutna. Loss den positiva kabeln först, kommer det att vara märkt med ett "+"-tecknet. Lossa muttern som håller kabeln genom att vrida den moturs. Ta den negativa kabeln på samma sätt.
2

Leta spänningsregulatorn. Det är antingen i en svart plastlåda på baksidan av din generator, vilket kommer att märkas på bältet diagrammet under huven på din bil eller i linje i batterikabeln mellan generatorn och batteriet. Konsultera en reparationshandbok för ditt märke och modell för fler detaljer.
3

Placera den nya regulatorn över det gamla för avlägsna regulatorer, inline med batterikabeln och inte kopplad till generatorn och koppla varje kabel från den gamla regulatorn och koppla in den nya regulatorn. Det kan finnas upp till fyra kablar, beroende på märke och modell. För kablar fäst med skruvar, lossa skruvarna genom att vrida dem moturs med en skruvmejsel. Fäst kablarna genom att montera dem på motsvarande skruvar på den nya regulatorn. Dra åt skruvarna med skruvmejseln. För integrerade regulatorer, dem som hänger samman generatorer, gå direkt till nästa steg.
4

bort de skruvar som håller regulatorn till bilen ram, eller generator, med hjälp av en skiftnyckel eller skruvmejsel. Den typen av monteringsverktyg beror på bilmodell. Placera den nya regulatorn, rikta in den med hålen på generatorn eller bil ram. Montera fästskruvarna genom hålen i den nya regulatorn och dra åt dem, genom att vrida dem medurs.
5

Byt batterikablarna och dra kablarna med skiftnyckel, att se till att fästa varje kabel till kontakt du bort det från, positiv till positiv och negativ till negativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75239.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.