Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en BCM i en 2000 Saturn LS

Saturn L-serien var en familj av medelstora sedaner och kombibilar som General Motors producerade 2000-2005. LS-modellen var en sedanmodell med en fyrcylindrig, 2,2-litersmotor. Den 2000 Saturn LS hade ett låsningsfritt bromssystem som standard, vilket inkluderar en modul broms kontroll, eller BCM. Den BCM har en mikroprocessor som beräknar bromskraft för varje hjul under ett nödstopp. Den BCM i en Saturn LS är en svart låda i motorrummet nära instrumentbrädan på förarsidan som kan ersättas i några enkla steg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop trasa
denaturerad alkohol
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

slå av tändningen. Rengör BCM och omgivningen med en butik trasa för att förhindra förorening av ABS när du tar bort BCM.
2

Lossa elkontakten från BCM. Ta bort de fyra fästbultarna som fäster BCM till bromstrycket modulatorventilaggregat med en hylsnyckel. Dra BCM försiktigt bort från ventilen.
3

Rengör ventilen med en butik trasa och denaturerad alkohol för att förhindra förorening av den nya BCM. Montera den nya BCM till ventilen och justera de elektriska anslutningarna för BCM och ventilen.
4

Montera de fyra fästbultarna som fäster BCM till ventilen. Dra åt bultarna till 27 tum-pounds med en momentnyckel. Anslut elkontakten till BCM.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75243.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.