Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Lock Auto Ignition

En bil är en kombination av olika delar som arbetar i perfekt harmoni, med målet att leverera komfort och användbarhet till dess ägare. Din bil kräver korrekt underhåll för att fungera effektivt. Tändningslåset är en av många trafikerade komponenter på en auto, så småningom, slitage tar en vägtull och låset kommer att behöva bytas ut. Proceduren är enkel och när den ersätts, kommer din nya tändningslås tillhandahålla pålitlig service i många år framöver. Saker du behöver
Tänger
Ficklampa
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Wrench in
Byte tändningslås
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på "Neutral" och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven och koppla bort den negativa kabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel.
2

Leta skruvarna som håller styrningen locket på plats. Styrningen omslaget består av två halvor binds ihop med ett par Phillips skruvar, skruvarna sitter på undersidan av rattstången. Använd en ficklampa om du behöver mer ljus för att se skruvarna. Ta bort skruvarna med stjärnskruvmejsel. Ta bort båda delarna av styrningen locket för att exponera den cylindriska tändningslåset.
3

Ta bort skruvarna som håller tändningslåset på plats med hjälp av en platt skruvmejsel. Var försiktig så att du inte skadar ledningar anslutna till låset genom tråden grepp. På vissa bilar, säkrar en bult tändningslåset och du kommer att använda en hylsnyckel för att ta bort denna bult.
4

Ta tändningslåset noggrant. När skruvas, kommer det glida ut lätt. Lossa kabeln greppet förbinder låset till bilens elsystem. Släng den gamla tändningslåset.
5

Anslut kabeln greppet till den nya tändningslåset. Tråden greppet är skör så hantera den varsamt.
6

Anslut den negativa batterikabeln och testa nya tändningslåset. Vrid nyckeln från "Off" till "On" flera gånger. Om tändningslåset vänder smidigt och presterar som förväntat, starta bilen flera gånger.
7

Koppla bort den negativa batterikabeln igen med en skiftnyckel innan du fortsätter.
8

Secure den nya tändningslåset på plats. De kablar som leder till tråden greppet kan vara olika längder, så du kan behöva för att manövrera låset för att undvika krympning trådarna.
9

Fäst tändningslåset på plats med hjälp av stjärnskruvmejsel för att dra åt skruvarna du bort tidigare. Sätt tillbaka styrningen lock, som börjar med den nedre halvan och därefter den övre. Dra åt skruvarna för att säkra styrningen locket på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75250.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.