Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter ABS datorn i en Ford Windstar

Ford Windstar var en minibuss som Ford tillverkade från 1994 till 2003. Låsningsfria bromsar (ABS) var en standard för alla versioner av Windstar. En ABS kräver en dator, eller kontroll modul, för att reglera bromskraften att hjulen får när de börjar tappa greppet. Den ABS styrenheten för en Ford Windstar är i motorrummet under batteriet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Plomberbart container
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss kablarna från de negativa och positiva batteripolerna med en hylsnyckel och ta bort batteriet från fordonet. Lossa bultarna för batterilådan och ta bort brickan från fordonet.
2

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt kylvätskan rinna in i behållaren och täta behållare för senare användning. Byt avtappningspluggen och lossa den övre slangen från kylaren. Koppla bort kåpan för kylfläkten.
3

Lossa kablaget för ABS-styrenheten, sedan ta bort skruvarna från ABS styrenheten med en hylsnyckel. Dra modulen framåt så att dess spolar rensa ventilen solenoider i motorrummet, och ta bort modulen från fordonet.
4

Placera den nya ABS-styrenheten så att dess spolar linje med magnetventiler i motorrummet. Skjut spolarna i ABS-styrenheten mot magnetventilerna. Fäst skruvarna för ABS-styrenheten, och dra dem till mellan 35 och 44 tum-pounds med en momentnyckel.
5

Fäst ledningsnätet för ABS-styrenheten och anslut kåpan för kylarfläkt med en hylsnyckel. Anslut den övre slangen till kylaren.
6

Fyll kylaren med kylvätska. Byt batteri facket och fäst dess bultar med en hylsnyckel. Montera batteriet i batterifacket och anslut kablarna till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75256.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.