Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är Lyftare på en 1996 Honda?

Lyftare i en bilmotor är en del av armaturen, som driver öppning och stängning mekanismer cylinderns intag och avgasventiler. Som namnet antyder, är de delar som fysiskt lyfter och sänker kolvarna som gör att cylindern att "andas". Typer av Lyftare
Lyftare

delas in i tre typer: hydrauliska, mekaniska och rullen. Hydrauliska lyftare, den vanligaste, är fyllda med motorolja som skjuter lyften kolven upp och ner när det komprimeras av kamaxeln. Mekaniska lyftare är fasta metallstycken som trycker lyftaren kolven som kamaxeln flyttar. Roller lyftare innehåller en rulle i samband med antingen en hydraulisk eller mekanisk mekanism för att minska friktionen.
'96 Honda Lyftare

lyftare i en '96 Honda-motor är hydrauliska . Antalet lyftare i motorn beror på Honda modell och motorstorlek ifråga.
Honda VTEC

År 1989 introducerade Honda en mer effektiv ventil tåg mekanism som kallas VTEC med ett extra speciellt anpassad kam och pin knuten till varje par av lyftar. Kammen skjuter lyftarna att öppna ventilerna ytterligare vid högre varvtal för att öka motorns prestanda.
Replacement Lyftare

Replacement OEM (Original Equipment Manufacturer) lyftar och andra delar för ventilstyrning är lätt tillgängliga. Mekanik kan också ha möjlighet att föreslå alternativa delar som bör fungera lika bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75258.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.