Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ställa en nivå Fork Oil på en Harley Davidson FLHX

Det korrekta förfarandet för att fastställa nivån gaffel olja på någon FLH, inklusive FLHX är svårbegriplig. Du sätter rätt mängd olja i och sedan, med hjälp av ett speciellt verktyg som ser ut som en cykelpump, tar du bara en liten bit ut. Värre är verktyget säljs endast av Harley-Davidson. När en smart tjänst författare verkligen vill snooker ni han kommer att berätta något om din högra gaffel tar 11,2 uns av olja men din vänstra bara tar 11.1. Siffrorna han ger dig är en produkt av det mystiska officiella Harley förfarandet, inte någon mekanisk skillnad mellan dina gafflar. Saker du behöver
Harley-Davidson Typ olja E gaffel eller motsvarande
Mätglaset med minst 1 pint kapacitet
Front Fork Oil nivåmätare (HD artikelnummer 59000B) eller motsvarande
Metric linjal
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Mät 11.2 fluid ounces, vilket är 300 milliliter på Harley Davidson gaffel olja eller motsvarande i en mätglaset. Häll gaffel oljan i toppen av en torr FLH gaffel som du har tagit bort både bulten gaffel lock och gaffel röret kontakten men inte gaffel våren.
2

Skjut gaffel röret i reglaget flera gånger för att avlägsna instängd luft från gaffel röret.
3

Lossa ringen metall uppsättningen på framgaffeln oljenivåmätaren genom att lossa skruven. Mät 125 mm från slutet av oljenivåmätaren rör med en metrisk linjal.
4

Justera metallring på framgaffeln oljenivåmätaren så att botten av ringen är exakt 125 millimeter från änden av mätaren röret. Tumskruvarna.
5

Tryck gaffeln oljenivåmätaren hantera hela vägen in i mätaren. Ställ metallringen ovanpå gaffeln och sätter mätaren röret i gaffeln.
6

Dra gaffeln oljenivåmätaren hela vägen upp för att suga ut eventuellt överskott av olja i gaffeln röret. Utvisa överflödig olja i ett uppsamlingskärl och upprepa processen för den andra gaffeln röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75267.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.