Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur tar jag bort en VE30DE Harmonisk Balancer?

Den VE30DE är en sexcylindrig 3,0-liters motor som Nissan används i Maxima 1992-1993. Denna motor har en vevaxel dämpare, eller harmoniska balansaxel, vilket minskar de harmoniska vibrationer som vevaxeln producerar när den snurrar snabbt. Den VE30DE Motorn har en solid remskiva som också fungerar som vevaxeln spjäll och använder samma procedur för att ta bort vevaxeln spjället som andra motorer i Nissan Maximas gjorda 1992-1998. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Gear avdragare för vevaxelns
vevaxel oljetätning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla från tillbehöret drivremmar från vevaxeln spjället. Placera en breaker bar mellan tänderna hos svänghjulets kuggkrans för att hålla vevaxeln på plats. Ta bort skruven som fäster vevaxeln spjället till vevaxeln med en hylsnyckel.
2

Bifoga en växel avdragare till vevaxeln spjället och dra vevaxeln spjället rakt av vevaxeln. Du kanske också kunna ta bort vevaxeln spjället för hand. Se till att du inte förlorar trä-Ruff tangenten när vevaxeln spjället lossnar vevaxeln.
3

Kassera oljan tätning för vevaxeln och ersätta den med en ny tätning.

4

Placera vevaxeln spjället på vevaxeln, och installera trä-Ruff nyckeln till vevaxeln. Coat monteringsbulten för vevaxel spjäll med ren motorolja. Dra åt fästskruven till mellan 123 och 130 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Montera de medföljande remmar till vevaxeln spjället.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75272.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.