Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur koppla upp elbromsarna

Elektriska bromsar är den vanligaste typen av bromsar som finns på små vagnar som kan dras med en personbil. Detta inkluderar häst, verktyg och släpvagnar resor. Medan reglerna varierar mellan olika jurisdiktioner, är det vanligt att elbromsarna krävas på vagnar som har en grov rating fordonets vikt på 3000 pounds eller mer. Kontrollera med din lokala transport avdelning för regler innan du drar en släpvagn som inte har elektriska bromsar installerat. Saker du behöver
Brake controller
Effektbrytare
7-vägs RV blad
Avbitare
Visa fler instruktioner
1

Installera en broms controller i fiberkabel fordonet om det inte redan finns installerat. Utan detta, kommer de elektriska bromsar på släpet fungerar inte. Många nyare fordon som kan bogsera en släpvagn har en kablaget broms controller redan installerad under instrumentbrädan, under rattstången. Montera broms controller på undersidan av instrumentbrädan och koppla upp ledningarna enligt regulatorns instruktioner.
2

Montera bromsen handkontrollens ledningar med en brytare och köra bromsen regulatorns kablar till baksidan av fordonet. Om det finns en fabrik bogsering ledningsnät installerad, kan du hoppa över steget.
3

Montera en 7-vägs RV blad på baksidan av dragfordonet och anslut den till ledningar som du körde från broms controller. En 7-vägen RV Blade kommer att vara den mest mångsidiga plugg i stil och gör att du kan ansluta till släpfordon med olika stil elektriska system.
4

Kontrollera att se vilken typ av kontakt din släpvagn är kopplad med . Vanliga nätadaptrar typer är 7-vägs, 6-vägs, 5-vägs och 4-vägs, vilka var och en kan komma formas unikt, beroende på tillverkare. Om fordonet kärlet inte motsvarar släpets plug-in, kommer du behöva köpa en adapter.
5

Anslut vagnens elektriska kontakten i bilens uttag via en adapter om det behövs. Starta dragfordonet och bromspedalen. Har en assistent observera släpets bromsljus och se till att de fungerar innan du använder vagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75283.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.