Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1998 Chevrolet Silverado Brake Box Installation

Chevrolet C /K-serien är en familj av full-size pickup lastbilar som General Motors har tillverkats sedan 1960. Den Silverado var den högsta trim nivå för 1998 C /K lastbilar, och General Motors uppgraderat den till en separat modell börjar med 1999-modellen år. I 1998 Silverado levereras som standard med ett låsningsfritt bromssystem (ABS), vilket gör det möjligt för fordonet att stanna mer effektivt i nödsituationer. Electro-Hydraulic Control Unit (EHCU) styr hur mycket bromskraft att gälla för varje hjul. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
momentnyckel High Tech-1 felsökningsverktyg
J-39177 verktyg (3)
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera EHCU i motorrummet på vänster sida av motorn. Det är den svarta lådan med fyra bromsledningar kör till det.
2

Lossa anslutningarna för de elektriska ledningarna från EHCU. Koppla beslagen för bromsledningar med en hylsnyckel och lossa bromsledningar från EHCU.
3

Lossa fästskruvarna för EHCU fästet med en hylsnyckel och ta bort fästet från fordonet. Ta bort fästbultarna från EHCU och lossa EHCU från sitt fäste.
4

Installera den nya EHCU på fästet och dra åt bultarna till 5 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut EHCU monteras på fordonet och dra åt bultarna för fästet till 33 foot-pounds.
5

Anslut bromsledningar till sina ursprungliga positioner på EHCU och dra åt kopplingar till 16 fot- pounds med en momentnyckel. Fäst de elektriska kontakterna för EHCU, säkerställa att anslutningarna är säkra.
6

Anslut en TECH-1 felsökningsverktyg till bilens datalänkanslutningen. Lufta EHCU ventilen med tre J-39177 verktyg och korrigera eventuella ABS fel som rapporterats av felsökningsverktyg. En professionell mekaniker normalt skulle utföra detta steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75285.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.