Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man testar en mätare Air Mass

luftmassa mätare, mer känd som massa sensorer luftflöden eller sensorer MAF, är apparater som används i bilmotorer. De används för att bestämma och mäta mängden luft som strömmar in ett fordons motor. En varm tråd elementet ger information till bilens färddator på den luft som strömmar in i motorn genom att bli svalare när mer luft kommer in i motorn. Däremot kan MAF sensorn blivit fel med tiden och ge felaktig information till färddatorn. Du kan kontrollera din MAF sensorn regelbundet genom att utföra några tester för att avgöra om den är funktionell. Saker du behöver
ohmmeter
Voltmeter
2 raka stift
Visa fler instruktioner
MAF Sensor Test
1

Parkera fordonet på ett plant yta. Stäng av tändningen och bilens motor. I många fordon, vrida nyckeln i tändningslåset när viljestyrka bilens batteri. Detta tillåter användaren att styra elektriskt drivna enheter såsom radion. Vrida nyckeln ytterligare kommer att driva motorn för att starta fordonet. I detta fall, slå av tändningen och motorn avstängd. Koppla ur och ta bort den elektriska kontakten på MAF-givaren.
2

Anslut ohmmeter positiva sond på MAF-givarens kontaktstift som är markerad som "SIG".
3 < p> Gå med negativa sonden på ohmmeter till "GND" anslutningen på MAF-givaren.
4

Record läsningen från ohmmeter. Om avläsningen indikerar en oändlig resistans eller öppen krets, den varma tråden del av MAF-givaren är skadad. Fordonet
Strömförsörjning Test
5

Park och slå på fordonets tändning. Starta inte fordonets motor, men se till att tändningen är på.
6

Öppna bilens huva. Bestäm platsen för MAF sensorn och dess elektriskt anslutningsdon. Generellt sensorn är placerad på intaget på luftfiltret bostäder i den främre delen av motorn.
7

Koppla MAF-sensorns elektriska kontaktdon. Gå voltmetern negativa sond till sensorns GND terminal och positiva sonden till terminalen anges som "B +".
8

Record spänningen på sensorn. En spänning läsning av noll indikerar MAF sensorn inte kan erhålla någon eller tillräckligt elektrisk ingång från bilens färddator, vilket innebär att MAF-sensorn inte fungerar korrekt. Det bör i allmänhet vara en stadig fluktuationer i spänning om MAF-givaren är funktionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75289.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.