Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en LT1 Harmonisk Balancer

General Motors tillverkade sin moderna LT1 motor 1992-1997. Denna åtta-cylindrig 5,7-liters motor visas i många högpresterande bilar från General Motors under denna period, till exempel Chevrolet Corvette. Den harmoniska balancer, eller vevaxel balansaxel, i LT1 motorn är en skivformad vikt på änden av vevaxeln. Dess funktion är att stabilisera rotationen av vevaxeln, vilket förhindrar vevaxeln från att misslyckas med hastigheter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Golv jack
Jack står
Domkraft
Avdragare för vevaxel balansaxel
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Detta förhindrar oavsiktlig start av motorn. Ta kanalen luftintaget från motorn för att komma åt vevaxeln.
2

höja fordonet, och stödja den på pallbockar. Lossa muttrarna från motorfästet med en hylsnyckel. Ta bort kylaren för styrservoolja från motorrummet.
3

Placera en domkraft under motorn, och höja motorn något för att komma åt vevaxeln balansblock. Ta bort fästbultarna för vevaxeln Balancer med en hylsnyckel. Bifoga en avdragare till vevaxeln balancer, och dra balanseringsdon från vevaxeln.
4

Montera nya vevaxeln balanseringsstången vevaxeln och dra åt dess bultar till 60 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Sänk motorn med domkraft, och anslut kylare för styrservoolja med en hylsnyckel. Fäst muttrarna för motorfästet till 40 foot-pounds med en momentnyckel. Sänk fordonet med domkraft. Anslut Luftintaget och negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75311.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.