Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett Harmonic Balancer i en "Vette

Chevrolet Corvette är en sportbil som har varit i produktion sedan 1953, och den sjätte generationen Corvette omfattar modeller som gjorts sedan 2005. Motorn i en Corvette använder en harmonisk balansaxel, eller vevaxel balansblock, för att minska de vibrationer som vevaxeln gör när det snurrar snabbt. Vevaxeln balansaxel i en sen modell Corvette är en vikt som passar i änden av vevaxeln. Proceduren för att installera balansaxel är vanligtvis densamma för alla Corvetter som gjorts sedan 2005. Saker du behöver
Svänghjul låsverktyg
Hylsnyckelsats
Vit färg
Vevaxel balancer avdragare
Balancer Installer: J-41665
Vevaxeltätning installer: J-41478
2 box-end skiftnycklar
djupmikrometer
Visa fler instruktioner
1

låsa svänghjulet på plats med ett svänghjul låsverktyg, och lossa drivremmar från sina remskivor. Lossa fästskruven för vevaxeln Balancer med en hylsnyckel.
2

Markera vevaxeln balansaxel och vevaxeln med vit färg för att indikera rätt läge för vevaxeln balansblock. Bifoga en avdragare till vevaxeln balancer, och dra den från vevaxeln. Addera 3

Record läget vikterna på vevaxeln balansblock. Ta bort brickan och vikter från det.
4

Markera den nya vevaxeln balansaxel med vit färg med hjälp av märket på den gamla Balancer som vägledning. Montera vikter i den nya vevaxeln balancer enligt anteckningarna gjorts i föregående steg. Montera brickan på den nya vevaxeln balansblock.
5

Placera den nya vevaxeln balanseringsdon på slutet av vevaxeln. Fäst balansaxel installer "J-41665" till vevaxeln tätningen installer "J-41478". Placera den lilla änden av installationsprogrammet enheten i balansblock.
6

Håll den sexkantiga änden av den gängade stången för installatören montering med en box-nyckel. Vrid muttern på installatören församling medurs med en andra box-nyckel för att montera vevaxeln balanseringsdon på vevaxeln.
7

Ta bort den lilla änden av installationsprogrammet församling från vevaxeln balansaxel, och placera stora änden av installationsprogrammet sammansättningen mot balansaxel som sittplats det på vevaxeln. Ta bort installationsprogrammet församling från vevaxeln.
8

Fäst gamla monteringsbulten i vevaxeln balansaxel, och dra den till 240 foot-pounds med en momentnyckel. Ta bort den gamla monteringsbulten med en hylsnyckel. Använd en djup mikrometer för att säkerställa vevaxeln näsan är försänkt till mellan 0,094 och 0,176 tum i balansblock borrning.
9

Fäst nya monteringsbulten för vevaxeln balansaxel, och dra den till 37 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt fästskruven ytterligare 140 grader med en hylsnyckel.
10

Fäst drivremmar till sina skivor. Lossa svänghjulet låsverktyget från svänghjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75316.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.