Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man kan stoppa en läcka i en manuell växellåda

Transmission läckor kan leda till allvarliga problem för din bil. Manuella växellådor är inte förlåtande av låga vätskenivåer, och kommer inte att fungera inom en kort tid då vätskenivåer sjunker för lågt. De främsta orsakerna till överförings läckor är lösa muttrar och en lös växellåda pan eller torkade ut packningen tätar. Stop-läcka transmissionsvätskor kan vara användbart för din manuell växellåda, eftersom de villkor och reparera läckande tätningar. Men manuell växellåda läcker oftare orsakas av lös inredning. Saker du behöver
Modell specifik transmissionsolja
Fluidpump
Container
Jack eller ramp
Ratchet
skiftnyckel och uttag
Visa fler instruktioner
Förhindra läcker genom Rutinunderhåll
1

Förhindra läckage transmissionsolja genom löpande underhåll av din bilmotor. Följ instruktionerna i din bil handboken. Tillverkare är de flesta motorer rekommenderar transmissionsolja ändras var 30.000 miles.
2

Kör din bil för ungefär en mil eller runt kvarteret för att värma upp transmissionsolja.
3

Höj bilen med en domkraft eller lägga den på en ramp. . Göra vissa fordonet är säker innan du arbetar under den
4

Använd din nyckel eller spärr, ta bort det yttre kontakt - om tillämpligt - och sedan ta bort överföringsstickkontakten vätskan rinna. Dränera vätska i en plast eller metall behållare.
5

Rengör avtappningspluggen med en ren trasa. Överföringen avtappningsplugg är magnetisk så att den fångar små bitar av metall som transmissionsorgan slitage. Torka pluggen ordentligt och byt ut efter all vätska har runnit ut. Dra ur kontakten.
6

Pump ny vätska in i transmissionen genom pluggen. Denna kontakt är oftast placerad på sidan av transmissionen. Använd den mängd vätska som rekommenderas av din bil bruksanvisning
inte läcker
7

märke till tecken på läckor växellådsolja:. Olja på uppfarten, trög transmission, låg vätskenivåer som bestäms genom att kontrollera med en mätsticka.
8

utföra rutinunderhåll när en transmissionsolja läckan är uppenbar. Dränera vätska från transmissionen, enligt de tidigare stegen.
9

Lossa skruvarna oljetråget med en skiftnyckel och ta bort pannan. Rengör pannan med tvål och vatten och torka torrt.
10

tätningsmedel Spread packningen runt packningen åsen av oljetråget. Se till tätningsmedel är runt varje bult hål.
11

Tryck packningen på plats i tätningsmedel på tråget. Placera bultarna genom hålen för att hålla bulthålen öppen. Låt härda i 30 minuter. Byt pannan. Gör vissa bultar är åtdragna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75340.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.