Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett Timing Chain & Check inställningsmärkena på en Toyota 1986 Truck Engine

Den 1986 Toyota Pickup tillhör den fjärde generationen av denna serie som var i produktion från 1983 till 1988. Den vanligaste motorn för detta fordon är en fyrcylindrig 2,4-liters motor. Den 1986 Toyota pickup använder en kamkedjan att driva kamaxeln med vevaxeln. Tidpunkten kedjan kan behöva ersättas, även om det kan pågå under fordonets livstid. Den mest kritiska aspekten av kamkedjan ersättare hålla inställningsmärkena linje under förfarandet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Gear avdragare för vevaxelns remskiva
Gear avdragare för vevaxelns kedjehjul
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Koppla ur generator och oljetråg med en hylsnyckel. Ta bort kylfläkten med vattenpumpen fortfarande sitter. Lossa fästskruven för vevaxelns remskiva och dra vevaxelremskivan från vevaxeln med en lämplig växel avdragare.
2

Lossa vattenslangen bypass för att komma åt locket kamkedjan. Koppla justera baren för kylfläkten bälte med en hylsnyckel. Avlägsna röret vatten utlopp för värmaren.
3

Ta bort fästbultarna för kamkedjan lock med en hylsnyckel och ta bort locket. Separera kamkedjan från vevaxeln spjället. Ta kamkedjan och kamaxelhjulet från kamaxeln. Ta vevaxelns drev och oljepumpens drivning från vevaxeln med en lämplig växel avdragare.
4

Vrid vevaxeln medurs med en skiftnyckel tills vevaxeln tangenten linje med timing märket på vevhuset. Rikta in kilspåret på vevaxeldrevet med nyckel på vevaxeln och montera drevet till vevaxeln.
5

Montera nya kamkedjan till vevaxeldrevet så att den enda ljusa länken på kedjan sammanfaller med tidpunkten märket på vevaxelns kedjehjul. Montera kamkedjan på kamaxeln drevet så att indelningen märket på drevet är mellan par ljusa länkar på kamkedjan.
6

Placera enheten spline för oljepumpen över nyckeln på vevaxeln och montera packningen för tidpunkten kedjeskyddet till framsidan av motorblocket. Vrid kamaxeldrevet moturs med en skiftnyckel för att ta upp den slappa på kamkedjan.
7

tillbaka kåpan för kamkedjan. Dra åt 8-mm bultar till 9 foot-pounds med en momentnyckel och dra åt 10-mm bultar till 29 foot-pounds. Applicera ett tunt lager av packningen sealer till packningarna för oljetråget och kamkedjan lock.
8

Anslut justerande bar för kylfläkten bältet och dra åt dess bultar till 9 foot-pounds med en momentnyckel. Fäst röret vatten utlopp för värmaren och vattnet förbiledningsröret.
9

Montera vevaxelns remskiva på vevaxeln och dra åt fästskruven med en hylsnyckel. Fäst vattenpumpen och kompressorn till luftkonditioneringen. Anslut oljetråget och generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75356.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.