Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ta av kedjan från en 22R Motor

R motorfamilj från Toyota, som framställs av 1981-85 var fyrcylindriga bensinmotorer för front-hjulsdrivna fordon. Den 22R hade en cylindervolym på 2,4 liter och en enda överliggande kamaxel. Den använde en kamkedjan, som hade en lägre risk för motorskador än en kamrem. Proceduren för att ta bort kamkedjan från en 22R motorn är i allmänhet samma för alla fordon. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Sida 2 pry barer
Avdragare för vevaxelremskiva
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln från batteriets negativa terminal. Detta förhindrar motorn från att starta under kamkedjan bort. Ta bort fästbultarna för topplocket med en hylsnyckel. Bänd topplocket från monterings dymlingar med pry barer framför och bakom ventilen vippaggregat. Lyft topplocket bort montering dymlingar.
2

Töm kylaren och lossa slangarna från kylaren. Lossa fästbultarna för kylaren och ta bort kylaren från fordonet med en hylsnyckel. Utför detta steg endast om kylaren blockerar din tillgång till kamkedjan.
3

Koppla bort oljetråget med en hylsnyckel om det blockerar din tillgång till kamkedjan.

4

lindra spänningen på drivremmar med remspännaren och ta bort drivremmar från sina remskivor. Fäst en lämplig avdragare för vevaxelns remskiva, och lyft bort hjulet från vevaxeln.
5

Demontera fästbultarna för vattnet bypass röret med en hylsnyckel och lossa slangen. Koppla värmaren röret. Demontera bulten till generatorn fästet och skjut fästet mot generatorn för att komma åt luckan kamkedjan.
6

Lossa skruvarna för kamkedjan lock med en hylsnyckel och ta bort locket från motorn. Lyft kamkedjan från kamaxeln spjället. Skjut kamkedjan och kamaxelhjulet av kamaxeln.
7

Dra vevaxeldrevet från vevaxeln för hand. Lyft spline oljepumpen från vevaxeln och dra den från vevaxeln för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75360.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.