Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man diagnostiserar en Harley Kompensator

Det finns ett verifierat problem med Harley-Davidson Big Twin kompenserande dreven. Den kompenserande drevet buffertar vridmoment från motorn och begränsningarna med denna del kan vara mest uppenbar i nyare, big bore motorer. En del som var lämplig i en 82-kubik-tums motor får inte vara lämpliga i en 103-kubik-tums motor. Harley har inte utfärdat ett återkallande. Bolaget är dock sälja en förstärkt kit kompensator ersättare, artikelnummer 40.274-08. Symptomen på en dålig kompensator är ett högt klang vid uppstart, problem med att flytta in i första eller neutralt och ett ljud som grus på framsidan av den primära runt 2200 RPM. Men, är det enda sättet att veta säkert att du har detta problem att dra den primära locket och titta. Saker du behöver
Allen uttag
Hylsnyckel
dräneringskärlet
Magnetisk sond
Torx hylsor
ersätter kopplingskåpa Packning
Replacement inspektion packning Sida 2 ersättare torn packningar
ersätter primära kedjekanalen packning
Värmekanon
Hex uttag
Breaker bar
Loctite 7649 Cleaner /Primer eller motsvarande
Motorolja
Momentnyckel
Teflonpasta
Primary chain case smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den primära kedjan plug fallet drain på undersidan av kedjan fallet enligt kopplingskåpan med en Allen-uttag och en hylsnyckel. Tappa primärfluiden kedjehus i en kastrull.
2

Inspektera magnetiska änden av avtappningspluggen för bitar av metall. Muddra den avrunna primära kedjekanalen vätska med en magnetisk sond. Inspektera sond för bitar av metall.
3

Ta bort de fem skruvarna kopplingskåpa med en insexnyckel eller Torx-fattning (beroende på år och modell av din cykel) och en hylsnyckel. Ta den runda kopplingskåpan och packning. Kassera packningen.
4

Ta bort alla fyra skruvar i ovala inspektionslucka med en insexnyckel eller Torx-fattning och en hylsnyckel. Ta bort locket och packningen. Kassera packningen.
5

Ta bort alla 12 primära kedjan skruvar fallet täcker med en Allen eller Torx-fattning och en hylsnyckel. Ta det primära locket kedjeskydd.
6

bort och kasta den primära kedjan packning lock och båda primära kedjekanalen packningar torn inne i primära.
7

Inspektera kompenserande drevet, till kopplingen, kedjan och kedjespänning för uppenbara defekter eller slitage.
8

Värm kompenserande drevet muttern med en värmepistol lossa muttern. Ta bort muttern kompenserande drevet med en insex och en breaker bar.
9

Ta bort brickan, drevet lock, glidande kam och kompenserande drevet. Rengör och inspektera alla komponenter för slitage. Byt ut eller reparera vid behov.
10

Inspektera axeln förlängning för slitage innan återmontering. Rengör gängorna på motorn tandhjulsaxeln och de invändiga gängorna i drevet muttern med Loctite 7649 Cleaner /primer eller motsvarande.
11

Applicera gänglåsning på gängorna på motorns tandhjulsaxeln. Applicera motorolja på undersidan av drevet muttern.
12

Byt kompenserande drevet, glidande kam, drev lock och spacer. Dra åt drevet muttern.
13

Drag drevet muttern till 75 foot-pounds av vridmoment med en insex och en momentnyckel.
14

Installera två nya torn packningar och en ny primär kedja fallet täcker packning. Sätt tillbaka den primära luckan kedjan fallet.
15

Dra de primära skruvar till 120 tum-pounds av vridmoment med en Torx eller Insex-fattning och en momentnyckel i exakt åtdragningssekvensen beskrivs i servicemanualen för din motorcykel.
16

tillbaka inspektionsluckan med en ny inspektion packning. Stryk på tätningsmassa på den primära avtappningspluggen med Teflonpasta och ersätta avtappningspluggen
17

Häll primära smörjmedel kedja fallet i den primära kedjan fallet tills smörjmedlet bara nuddar botten av kopplingen. Byt kopplingskåpan med en ny koppling packning.
18

Kontrollera läckage. Road Test motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75368.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.