Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Värmeelement Installation för en 1991 Eagle Premier

En värmeelementet i ett fordon är en radiator som innehåller het kylvätska från motorn. Den kylvätska passerar genom värmeelementet när värmaren är påslagen, och frigör värme inne i bilen. Värmeelementet i en 1991 Eagle Premier är en del av den värme och luftkonditionering. Detta kräver att du tar bort värme och luftkonditionering enheten innan du installerar aggregatet kärna. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
köldmedium återvinning Tänger maskin
Marker
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Tappa ur kylvätskan ur kylaren, och lagra det för senare användning.
2

Ansvarsfrihet köldmediet i luftkonditioneringssystemet med ett godkänt köldmedium återvinning maskin. Detta steg kräver en licensierad mekaniker.
3

Ta bort den nedre trim locket på instrumentpanelen med en hylsnyckel och dra den stång för instrumentpanelen. Ta bort skruven som fäster den elektriska kablaget rattstången till instrumentpanelen skottet.
4

Koppla den automatiska vajern från drivspaken med en tång. Dra kanalen på rattstången ned för att exponera kardanknut. Märk axeln rattstången och den mellanliggande axeln så att du kan rikta in de två axlarna senare. Ta monteringsbulten förbinder de två axlarna.
5

Lossa skruvarna för rattstången med en hylsnyckel och ta bort rattstången från instrumentpanelen. Separera axeln styrstången och mellanaxeln, och ta bort dem från fordonet. Lossa defroster galler från instrumentpanelen.
6

Ta bort skruvarna som fäster handtaget parkeringsbromsen med en hylsnyckel och sänka handtaget. Lossa askkopp och elektriska kontakten för cigarettändaruttaget. Lossa bultarna som fäster instrumentpanelen till golvet. Lossa det inre temperatursensor och kanal förlängning från fordonets golv.
7

Lossa slangarna från värmeelementet, och dra ur elkontakten från kylvätskenivån switch. Koppla behållaren för kylmediet från värmeaggregatet. Avlägsna den elektriska kontaktdonet för fläktmotorn, och ta bort vakuumledningarna från värmeaggregatet. Lossa köldmedelsledningarna från instrumentpanelen.
8

bort fästmuttrarna från värmeaggregatet med en hylsnyckel och dra värmeaggregatet mot fordonets bakre del för att ta bort det. Lossa flikarna på värmeenheten bostäder, och ta bort värmeelementet. Skjut den nya värmeelementet i höljet så att flikarna snäpper på plats. Kontrollera att packningarna på värmarhuset bildar en tät försegling.
9

utföra steg tre till och med sju i omvänd ordning för att montera värmaren enheten i fordonet. Rikta axeln rattstången och den mellanliggande axeln enligt markeringarna du gjorde i steg fyra. Dra åt skruvarna som håller rattstången till instrumentpanelen till 35 foot-pounds med en momentnyckel.
10

Ladda luftkonditioneringssystem med köldmedium. Detta steg kräver en kvalificerad mekaniker.
11

Fäst kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Fyll på kylaren med kylvätska, och kontrollera eventuella läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75371.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.