Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar kamkedjan på en Ford Focus

Ford Focus är en kompakt bil som Ford har tillverkat sedan 2000 för USA. Den har antingen en 2,0-liters eller 2,3-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Vissa versioner av Focus använda en kamkedjan att vända kamaxlarna med vevaxeln. Förfarandet för att ersätta kamkedjan är i allmänhet samma, även om vissa modeller av Ford Focus också kräva att du tar bort de kamaxeldrev. Saker du behöver
Paperclip
Hylsnyckelsats
Håll verktyget för kamaxeln
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss den främre täcker från motorn med en hylsnyckel. Komprimera spännstaven för tidpunkten kedjan att anpassa hålet i spännaren hölje med hålet i spännaren staven. Placera änden av ett gem i hålen för att hålla spännaren stången tillfälligt på plats.
2

Ta bort fästbultarna för timing kedjespännaren med en hylsnyckel och dra sträckaren från vevhuset. Koppla rätt guide för kamkedjan och lossa kamkedjan från dreven. Koppla den vänstra ledaren för kamkedjan.
3

Bifoga ett hållverktyget till de plana ytorna på kamaxeln för att hålla den på plats. Lossa fästskruvarna för kamaxeldrev med en hylsnyckel och ta bort dreven från kamaxlarna. Avlägsna hållverktyget från kamaxeln. Montera kamaxeldrev till kamaxeln, och fästa bultarna för hand. Utför detta steg endast om du behöver ta bort de kamaxeldrev att installera den nya kamkedjan.
4

Montera den vänstra ledaren för kamkedjan, och dra åt dess bultar till 89 tum-pounds med en momentnyckel. Montera kamkedjan till vevaxeln drev och drev kamaxel. Anslut rätt guide för kamkedjan, och dra åt dess bultar till 89 tum-pounds.
5

Installera sträckaren för kamkedjan, och fäst dess bultar för hand. Dra gemet från spännaren bostäder att applicera spänning på kamkedjan. Efterdra alla skruvarna för spännaren till 89 tum-pounds med en momentnyckel.
6

Fäst hållverktyget till lägenheterna på kamaxeln för att hålla kamaxeln på plats. Efterdra alla skruvarna för kamaxelns kedjehjul till 53 foot-pounds med en momentnyckel. Utför detta steg endast om du tagit bort de kamaxeldrev i steg tre.
7

Fäst den främre luckan till motorn med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75374.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.