Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur tar jag bort en BMW 320I Driveline?

BMW 320I var basen sexcylindriga modell av de 3-serie bilar. Den 3-serien baserades på bakhjulsdriven E36 plattform och gjordes 1991-1998. Drivlinan är axeln som överför kraften från växellådan till den bakre differentialen. Axeln använder kontinuerlig hastighet lederna så att bakaxeln att flyta på sin fjädring och röra sig oberoende av transmissionen. Om axeln blir skev eller skadad då måste avlägsnas för att ersättas. Försök inte att reparera axeln, eftersom vridmomentet kommer att splittras någon svets du gör. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Park 320 någonstans platt och ut i trafiken. Kontrollera att handbromsen dras innan du stänger av bilen av. Palla upp hela fronten, och sedan sänka den främre änden på pallbockar. Sedan, jack upp den bakre änden, och stödja den på pallbockar, liksom.
2

Gå under 320 och hitta drivlinan. Leta efter ett metallrör som går mellan transmissionen bak och bakre differential. Röret kommer att ha två gummistövlar över de kontinuerliga hastighet lederna. Metallen fläns på undersidan av stövlar är vad ankare drivlinan till de andra drivlinekomponenter.
3

Skjut domkraften under bilen och palla upp den så den vidrör sändsidan av drivlinan. Sedan unbolt de sex bultarna som håller fast drivlinan till transmissionen. Lägg inte direkt under drivlinan om den faller utanför domkraft. Det är tyngre än det ser ut. Sänk den änden av drivlinan ner med domkraften och sedan gå till differentialen sidan.
4

Höj domkraften upp så att den stöder den differentiella utgången av drivlinan. Sedan unbolt han sex skruvar som håller fast drivlinan till den bakre differentialen. Använd domkraften att sänka drivlinan ner. Dra drivlinan ut från under 320. Du kan sänka 320 från läktaren på denna punkt, men det kommer inte att vara körbar förrän drivlinan ersätts. Du kan driva bilen runt om du lossa nödbromsen, though.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75382.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.