Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en 3S-FE Cylinderhuvud

Toyota 3S-FE motorn är en fyrcylindrig, 2.0-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Det producerades från 1986 till 2000. Under denna period var det motorn som drev olika Toyota fordon, inklusive Camry modeller för 1987 genom 1992. Cylinderblocket i 3S-FE motor är järn, och cylinderhuvudet är en aluminiumlegering. Avlägsnandet av topplocket för denna motor skulle kräva fyra till fem timmar för en erfaren mekaniker. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
rörtång
Ordet jack
Jack står
Gummiklubba
Packning skrapa
Visa fler instruktioner
1

Sätt ett uppsamlingskärl under kylaren, och öppna kylaren avloppet. Låt kylvätskan i kylaren för att rinna in i pannan. Byt avtappningspluggen. Tillslut behållaren och förvara den för senare bruk.
2

Lossa gasvajern och dess konsol från spjällhuset med en hylsnyckel om bilen har automatisk växellåda. För alla fordon, lossa gasvajern och dess konsol från spjällhuset. Avlägsna ställdonet och dess konsol ur farthållaren om bilen är så utrustad.
3

loss slangen från luftrenaren med en hylsnyckel. Koppla bort generatorn och oljetrycksmätaren från motorn. Lossa muttrarna på höger framhjul med en rörtång och höja fordonet med en domkraft. Stöd bilen med pallbockar och koppla rätt montering framhjulet. Lossa stänkskyddet från höger framhjul väl.
4

Lossa nedre tvärbalk för upphängning med en hylsnyckel. Ta bort avgasröret från katalysatorn och koppla fördelaren från motorn. Koppla den elektriska kontakten för vattentemperaturen avsändaren mätare och ta bort avsändaren spårvidd från fordonet. Lossa brytaren kontakt för kallstart injektor.
5

Lossa kylarslangar och utsläpp slangar kontroll från motorn med en hylsnyckel. Lossa röret vatten bypass och avgasåterföringsventil från motorn. Lossa luftslangen till spjällhuset och ta bort spjällhuset. Ta bort slangarna från servostyrning om bilen är så utrustad.
6

Koppla bort insugningsröret från motorn med en hylsnyckel och kassera packningen. Koppla loss bränsleslangen från spridarna och ta bort spridarna från motorn. Skruva ur tändstiften och ta bort dem från motorn.
7

Lossa kamaxelns remskiva och nr 1 kabelstyrrullen med en hylsnyckel. Ta bort fjädern från kamremmen spännaren och lossa nr 3 skydd för kamremmen. Stöd kamremmen att förhindra den från att flytta på vevaxelns remskiva.
8

Koppla genomföringarna på ventilkåpan med en hylsnyckel. Märk upp kragarna för att garantera att du installerar dem i sina ursprungliga positioner. Ta bort båda kamaxlarna från motorn.
9

Ta bort de 10 skruvarna för topplocket med en hylsnyckel genom att lossa dem i tre separata passager. Peka på cylinderhuvudet med en gummiklubba för att lossa den från motorblocket. Placera cylinderhuvudet på en ren arbetsyta. Kassera den gamla packningen för topplocket. Ta bort alla spår av packningen från topplocket och motorblocket med en packning skrapa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75395.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.