Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man testar Hydraulikcylindrar

Hydrauliska cylindrar kan hittas i en mängd olika industriella maskiner. Cylindrar kan producera stor kraft och används i entreprenadmaskiner, järnväg maskiner, pressar tillverkningsindustrin och i stora offentliga arbeten anläggningar. Det hydrauliska systemet är normalt tillförlitlig och problemfri, men över tiden värme och smuts bära bort de snäva toleranser inuti de rörliga komponenterna. Hydrauliska cylindrar kan bli mycket dyrt och genom att testa en hydraulcylinder rätt sätt kan du spara mycket pengar på onödiga reparationer. Saker du behöver
Blocknyckelsats
JIC lock och pluggar Sida 2 kulventiler Sida 2 5.000 psi hydrauliska tryckmätare
Hydrauliska spårvidd adaptrar Billiga 3 hydrauliska T-stycken
Blandade längder av hydraulslangar med JIC kopplingar
Tryckavlastningsventil
Riktningsventil
Hydraulisk handpump
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss hydraulslangarna på cylinder. Förslut flaskan och slangar med rätt storlek JIC och proppar. Ta hydraulcylindern från utrustningen och placera den på en arbetsbänk med motorportarna uppåt.
2

Avlägsna JIC locken från cylindern tjänsten hamnar och fylla båda sidor av cylindern med ren hydraulisk vätska. Anslut en av de hydrauliska tryckmätare till tjänsten port blinda sidan av cylindern med hjälp av en T-koppling. Anslut T-kopplingen till ett av utloppen från riktningsventilen.
3

Anslut en T-koppling till tjänsten porten på kolven sidan av cylindern. Anslut den andra sidan av T-kopplingen till den andra kulventilen och sedan till den andra utloppsporten hos riktningsventilen. Anslut den tredje sidan av T-kontakten med en kort bit slang till en annan T-kontakt. Montera Hydraultrycksmätare till en port för den sista T-koppling och den andra porten till övertrycksventilen.
4

Anslut en hydraulisk handpump till inloppet av riktningsventilen enligt tillverkarens instruktioner. Öppna båda kulventiler och stroke cylinder i varje riktning för att avlägsna all luft från båda sidor av cylindern. Placera kolvstången halvvägs och stäng kulventilen på den blinda änden av cylindern.
5

tillbaka ut justeringen på övertrycksventilen hela vägen. Ställ riktningsventilen för att avleda flödet till stångsidan av cylindern. Aktivera hydraulpumpen och vrid långsamt i tryckavlastning justeringen tills övertryck på staven sidan av cylindern är lika med betyget trycket i cylindern.
6

Stäng kulventilen på stången sidan cylindern och stoppa hydraulpump. Anteckna värdena på båda hydrauliska mätare över tiden och observera eventuella förändringar. Beroende på utformningen av cylindern kan staven sidan av cylindern vara så mycket som dubbelt så högt tryck av den blinda sidan av cylindern. Om det finns några differenstrycksregulatorer förändringar över tid, då är det ett problem med kolven eller cylindern röret. Reparera eller byt ut cylindern vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75397.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.