Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man skall höja Rev Limiter på min Harley Davidson

Även parametern brukar kallas rev limiter, är det mer korrekt att kalla den rpm gränsen, och det är en funktion av elektronisk tändning. Ett lager Harley-Davidson har en gräns på 5.500 varv per minut. Vanligtvis på en Big Twin, om tiden du träffar 60 eller 65 miles per timme i tvåans växel, kommer motorn att börja spotta och missar. Knaprig gamla bikers som minns mekaniska punkter kommer att muttra om "slå rev limiter," men det finns ingen rev limiter. Du ändrar rpm gränsen genom att installera en elektronisk tändning med en programmerbar rpm gräns. Crane gör tändningar med rev gränser som kan vara så hög som 9900 rpm. Saker du behöver
Programmerbar elektronisk tändning kit
Allen skiftnycklar
Skruvmejslar
Open-end skiftnycklar
Elektrisk borr
Drill
Spetstång sälja Grease penna
Buntband
Motorcykel jack
Tändstiftshylsa
Hylsnyckel
Hex uttag
Timing view plug
Visa fler instruktioner Review bort gamla Ignition

1

Ta bort sadeln genom att lossa Allen eller krysskruven i framskärmen på baksidan av sitsen med en insexnyckel eller en stjärnskruvmejsel.
2

Koppla bort den negativa batteri terminalen från den negativa batteripolen med en skiftnyckel.
3

Koppla loss tändkablarna från spolen. Ta bort de två återstående ledarna, positiva och negativa, från framsidan av spolen med en liten skruvnyckel
4

Koppla ur kontakten -. Kallade VOES kontakten - som fäster ledningsnätet av vakuumet som drivs elektrisk omkopplare på framsidan ledningsnätet.
5

Borra ut de två nitar på "punkter kåpan" på den nedre högra sidan av motorcykeln med en borrmaskin. Ta bort punkter locket.
6

Lossa de två platt-skruvar inuti poäng locket. Ta av det inre locket och packningen.
7

Koppla från sensorn pluggplattan kabel med tång. Dra kabeln sensor plattan genom hålet i botten på transmissionskåpan.
8

Rita en linje från V-skåran på sensorn plattan till tändningen bostäder, med en fett penna.

9

Ta bort de två skruvarna sensorplattan och brickor med en platt skruvmejsel. Ta bort sensorn plattan. Addera Installera nytt Tändning
10

Installera en kran Hi-4 tändning eller motsvarande i stället för sensorn plattan. Skjut den nya tändkabeln genom hålet i botten på transmissionskåpan.
11

Rikta in V-skåran på Crane HI-4 tändning med fettet blyertsmarkering på tändningen bostäder. Sätt fast den nya tändningen med de ursprungliga skruvarna sensor plattan och låsbrickor ingår med tändningen.
12

Dra den nya tändningen ledningsnätet längs ramskenor till spolen. Fäst den nya selen till ramen med buntband.
13

Anslut svart (positiv) och vit (negativ) lindningstrådar från nya tändningen ledningsnätet till de positiva och negativa polerna på spolen, med hjälp av en liten skiftnyckel. Anslut den negativa batterikabeln till den negativa batteripolen med en skiftnyckel.
14

Byt sätet och spänna fast fliken på bakskärmen med en stjärnskruvmejsel eller en insexnyckel. Fäst den gröna ledningen i den nya tändningen ledningsnätet till VOES kontakten.
15

Ställ "-läget väljer du" slå på den nya tändningen till "6." Ställ de två rpm begränsaren växlar till önskad inställning. Ställ in "förskott lutning" ratten "6."
16

Ställ de två rpm väljaren ringer till önskad rpm gränsen, dividerat med 100. Till exempel, skulle du uppnå en rpm gräns på 5.500 genom att sätta båda rattarna till "5." För en rpm gräns på 6800, skulle du ställa in den första ratten "6" och den andra ratten "8."
Static Timing nytändning
17

Put Harley i högsta växeln. Höj den på en motorcykel jack tills bakhjulet från marken.
18

Ta bort den främre tändstiftet med ett tändstift socket och en hylsnyckel. Peer i tändstiftshålet.
19

Snurra bakhjulet och motorn tills den främre cylindern är på toppen av sitt slag. Flytta inte bakhjulet.
20

Ta bort pluggen timing hål i vevhuset med en insex och hylsnyckel. Skruva fast en plugg timing vy i samma hål i vevhuset.
21

Kontrollera att en dubbel linje, vilket är den övre dödläget timing märke, syns i timing vyn kontakten.

22

Slå på tändningen. Bekräfta att lysdioden på nya elektronisk tändning lyser.
23

Rotera ny tändmodul för hand tills lysdioden slocknar. Dra åt sensorn plåtskruvar med en platt skruvmejsel.
24

Stäng av tändningen. Sätt tillbaka det främre tändstiftet.
25

Sänk motorcykeln uttaget och ta bort. Ta bort pluggen timing vyn och installera pluggen timing hålet med en insex och en hylsnyckel.
26

Återanslut punkter täcker med packningen ingår med tändningen kit. Säkra de punkter täcker till tändningen huset med de två självgängande skruvar som ingår i tändningen, med hjälp av en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75398.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.