Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter förångaren Kärna i en 2003 Dodge B250 Van

Förångaren kärna, eller värmeelement i en 2003 Dodge van är en radiator som innehåller het kylvätska. Kylmediet cirkulerar genom värmeelementet när värmaren slås på, värmer det inre av van. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Shop trasa
Behållare för kylvätska
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln kabel med en hylsnyckel och vänta två minuter. Detta gör att kondensatorn i airbag-systemet för att lösa, och förhindrar krockkudden från driftsätta. Ansvarsfrihet köldmedium i luftkonditioneringssystemet och lossa förångarens jumper sugledningen.
2

Lossa fästskruvarna som fäster aggregatet till luftkonditioneringen enheten med en hylsnyckel. Skjut fästet och linjer köldmedium ur vägen för att få tillgång till värmaren.
3

Lossa kablagen för fin avkänning cykling kopplingsbrytare, fläktmotor motstånd och fläktmotor relä . Täck generatorn med en butik trasa för att förhindra kylvätska spills på den. Tappa ur kylvätskan i kylaren i en ren behållare för senare användning.
4

Lossa kylvätskeslangarna från värmaren med en hylsnyckel. Ta bort höger strålkastare montering, stödaggregat för rätt radiator kärna, stöd panel för rätt kåpa gallret och gallret panelen. Lossa skruvarna som fäster värmaren bostäder till fläkten motorhuset.
5

Koppla länken dörrmotorn från distributionen kanalen i kupén. Använd en hylsnyckel för att ta bort muttrarna i handskfacket som fäster aggregatet till instrumentbrädan.
6

bort den stämplade muttern i motorrummet som ansluter värmarhuset på instrumentbrädan med en hylsnyckel . Loss värmarhuset från höljet för fläktmotorn. Dra värmarhuset från instrumentbrädan så att dörren länken rensar hålet i instrumentpanelen. Ta värmarhuset från fordonet.
7

Ta svängaxeln muttern från blend-luft dörr värmarhuset med en hylsnyckel. Pivot axelmutter. Lossa monteringsflänsen boot och spaken från blend-luft dörr. Koppla bort motorrelä och dess fäste från höghastighetståg fläktmotor på värmarhuset. Lossa skruvarna från locket på värmarhuset med en hylsnyckel och ta bort locket.
8

Ta bort skruven som fäster fästet rör stöd till värmeelementet till montering chefen. Ta bort värmeelementet från sin bostad.
9

Placera det nya värmeelementet i sin bostad, och fäst sitt stöd fästet i monteringsytan chefen med fästskruven. Dra åt skruven till 20 tum-pounds med en momentnyckel.
10

Slutför installationen av det nya värmeelementet genom att utföra steg två genom sju i omvänd ordning. Fäst bygeln sugledningen för förångaren, och ladda luftkonditioneringen med köldmedium. Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75400.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.