Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du tar topplocket Av en 7,3 Ford Diesel

International Harvester tillverkat 7,3-liters dieselmotorer som visas i Ford lastbilar 1988-1992. Denna motor är vanligast i Ford lastbilar med en nominell lastkapacitet på minst 1/2 ton. Den 7,3-liters Ford dieselmotor använder en enda cylinderhuvud för alla åtta cylindrar i motorn. Cylinderhuvudet är på toppen av motorblocket och är en del av förbränningskammaren. Förfarandet för avlägsnande av cylinderhuvudet från en 7,3-liters motorn är densamma för alla Ford lastbilar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Review verktyg T83T-6312-A Review verktyg T83T-6312-B
Ordet jack
Jack står Review verktyg T70P-6000

Visa mer instruktioner
1

Koppla loss kablarna från de negativa terminalerna på båda batterierna med en hylsnyckel. Detta hindrar någon från att starta motorn när du tar bort topplocket.
2

Sätt ett uppsamlingskärl under kylaren. Ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt kylvätska i kylaren för att rinna in i pannan. Förvara kylvätskan för senare användning.
3

Lossa vanten för kylfläkten med en hylsnyckel. Koppla fläkten och kopplingen till kylaren som en enhet genom att använda verktyg T83T-6312-A och T83T-6312-B. Den monteringsmutter för kylarfläkten och koppling har en vänstergängad, så du måste vrid medurs för att ta bort muttern.
4

Label den elektriska ledningar på generatorn så att du kan ansluta den korrekt senare och loss ledningarna från generatorn. Lossa skruvarna till generatorn och vakuumpump med en hylsnyckel. Ta bort dessa komponenter från motorblocket.
5

Koppla kylvätskeslangen från topplocket med en hylsnyckel. Ta insprutningspumpen från motorblocket. Koppla loss insugningsröret och dal locket från motorblocket.
6

höja fordonet med en domkraft och stödja den med pallbockar. Ta avgasrören från avgasgrenrör med en hylsnyckel. Lossa klämman och monteringsbulten för oljestickan röret. Lossa röret oljestickan från topplocket och sänka bilen.
7

Koppla ventilen täcker med en hylsnyckel och ta bort vipparmarna från motorblocket. Notera läget för varje tryckstång, så att du kan installera dem på rätt senare. Ta tryckstängerna från motorblocket.
8

Ta bränslespridarens munstycken och glödstift från motorblocket med en hylsnyckel. Lossa bultarna för topplocket med en hylsnyckel. Montera lyftöglor på varje ände av cylinderblocket med verktyget T70P-6000.
9

Lyft topplocket från motorblocket med lyftöglorna. Iaktta försiktighet för att undvika de pre-kamrarna i topplocket från att falla ut över motorn när du tar bort topplocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75404.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.