Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ta bort och ersätt ett topplock på en 6,9 Ford

Den 6,9-liters motor som visas i Ford lastbilar 1982-1994 har åtta cylindrar och använder indirekt bränsleinsprutning. Denna motor är vanligast i större lastbilar, som börjar med 1/2 ton F250 pickup. Cylinderhuvudet i en 6,9-liters Ford motor är en plattform som sitter på ovanpå cylinderblocket. Förfarandet för att ersätta topplocket är i allmänhet samma för alla fordon med en 6,9-liters Ford motor. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Behållare för kylvätska Review verktyg T83T-6312-A Review verktyg T83T-6312-B
Ordet jack
Jack står
Lyftöglor Review verktyg T70P-6000
Lubriplate fett
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss kablarna från de negativa terminalerna på båda batterierna med en hylsnyckel. Tappa ur kylvätskan ur kylaren i en ren behållare och lagra det för senare användning. Koppla vanten från kylfläkten. Ta monteringen kylfläkten med specialverktyg T83T-6312-A och T83T-6312-B. Vrid monteringsmuttern för kylfläkten kopplingen medurs för att lossa den.
2

bort de elektriska ledningarna från generatorn. Lossa bultarna för generatorn och vakuumpumpen med en hylsnyckel. Ta generatorn och vakuumpumpen från fordonet. Loss slangen för värmaren från cylinderhuvudet. Koppla bort insprutningspumpen från omslaget av insugningsröret med en hylsnyckel och ta bort locket insugningsröret.
3

Lyft trucken med en domkraft, och stödja den på jack står. Ta avgasrören från utblåsningsgrenrören. Lossa klämman på oljestickan röret. Lossa bultarna som fäster röret oljestickan till topplocket, och ta bort röret oljestickan från fordonet. Sänk bilen med domkraft.
4

Koppla ventilkåpan med en hylsnyckel. Avlägsna vipparmarna stötstänger från cylinderhuvudet. Notera läget för varje stötstång och vipparm som du tar bort dem så att du installerar dem till sin ursprungliga position. Ta bränsleinsprutaren munstycken och glödstift från motorn.
5

Lossa bultar för topplock med en hylsnyckel. Fäst lyftöglor till vardera änden av cylinderhuvudet med specialverktyg T70P-6000. Lyft topplocket med lyftöglor, och ta bort den från motorrummet.
6

Placera det nya topplocket på motorblocket, samtidigt som de pre-kamrarna inte faller in i cylindern borrningar. Coat montering bultar för topplock med motorolja. Fäst bultarna för topplocket och dra åt dem i fyra separata pass med en hylsnyckel.
7

Coat ändarna av stötstängerna med motorolja. Montera stötstänger i de lägen som du noterade i steg fyra, och se tryckstängerna sitter ordentligt. Smörj spetsarna på ventilspindlarna med Lubriplate fett. Vrid vevaxeln för hand för att flytta sin timing märke till klockan 11. Installera vipparmar till sin ursprungliga, och dra sina bultar till 27 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Byt ventilen täcker med en hylsnyckel. Montera insugningsröret och anslut insprutningspumpen till insugningsröret. Anslut slangen från värmaren till topplocket. Montera generatorn och vakuumpumpen till motorn, och anslut stick oljestickan. Montera avgasröret till utblåsningsgrenrören, och bifoga de elektriska ledningarna för generatorn. Anslut luftrenaren till motorn.
9

Montera aggregatet radiator kopplingen med specialverktyg T83T-6312A och T83T-6312B. Fäst kablarna till de negativa batteripolerna med en hylsnyckel. Fyll kylaren med kylvätska, och starta motorn. Kontrollera efter läckor i avgaserna, kylvätska och bränsle system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75405.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.