Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Skillnader mellan RN9Y & RN9YC tändstift

Motorns tändstift, vare sig det används i bilar eller kommersiell och industriell användning, tjänar en enkel ändamål. Det har arbetet med tätning av förbränningskammaren samtidigt som de skapar en hög spänning för att utlösa en explosion av finfördelat bränsle och luft. Tändstift finns i många värme varierar, storlekar och konstruktionsmaterial, som har referensnummer. Två Champion tändstift, såsom RN9Y och RN9YC, har liknande motiv med undantag för en ytterligare identifikationsnummer. Spark Plug Beskrivning, bokstaven "R"

RN9Y Champion tändstift har fyra referensnummer som beskriver dess specifika tillämpningen. Det första brevet, "R", beskriver den speciella suppressor avskärmande konstruktion av pluggen, som identifierar den som en resistor-typ kontakt, som används för att undertrycka radio-och motor-brus statiskt. Den RN9YC Tändstiftet är inte annorlunda i detta avseende.
Letter "N"

"N" beskriver den fysiska konstruktionen av det yttre skalet. I detta fall har det yttre skalet en 14 storlek mm gänga, en 3/4-tums räckvidd, eller djup in i förbränningskammaren och en 13/16-inch sexkantsbulten design. Den RN9YC tändstiftet är samma som RN9Y i denna aspekt.
Siffran "9"

Vanligtvis Champion tändstift som har siffror beteckningar mellan 1 och 25 har ansökan användning inom bilindustrin och små motorer. Numret "9" faller inom detta intervall, exklusive den från att användas i större kommersiella och industriella motorer. Den RN9Y och RN9YC tändstift är identiska i detta avseende.
Letter "Y"

en Champion tändstift, bokstaven "Y" på RN9Y tändstiftet hänvisar till bränning-end design av tändstiftets elektroder. I det här fallet anger "Y" att denna tändstiftet använder en standard projicerade kärna näsa, en av de vanligaste konfigurationerna. Elektrod längd bestämmer värmetal, och i vissa fall, djupet av pluggen inuti förbränningskammaren. Den "Y" på RN9YC tändstiftet betyder samma sak.
Bokstaven "C"

extra "C" för RN9YC tändstiftet identifierar den som en koppar-core-pluggen, som gör materialet kärna konstruktion skiljer sig från den RN9Y tändstiftet. Elektroden center innehåller en strängpressad koppar kärna som främjar bättre värme-intervall distribution. Detta möjliggör längre livslängd på tändstiftet. Den koppar elektrod elementet motstår även korrosion och kontaminering bättre än standardutförandet. De RN9YC tändstift har användbara applikationer när de används på HEI (hög energi tändning) system som kräver bättre kvalitet och längre livslängd på tändstiftet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75419.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.