Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Insprutare Från en Cummings 5.9

Cummins 5,9-litersmotorn har sex cylindrar och använder dieselbränsle. Den vanligaste användningen är i jordbruksmaskiner och full storlek Dodge pickup lastbilar tillverkade från 1989 till 1998. Cummins 5,9-liters motorn använder direkt bränsleinsprutning för att leverera bränsle till förbränningskammaren med ett tryck av minst 3,550 pounds per square inch, eller PSI. Förfarandet för att avlägsna bränsleinjektorerna är sett det samma för alla Dodge lastbilar med 5,9-liters Cummins motor. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Detta förhindrar motorn från att starta under bränsleinjektom bort.
2

Lossa gasreglaget kopplingen och dess fäste med en hylsnyckel, om nödvändigt, för att komma till bränslespridare. Bränsleinjektorerna för 5,9-litersmotorn finns på vänster sida av topplocket.
3

Lossa bränsleledningarna från bränslespridare. Var och en av de sex bränsleinjektorerna har sin egen högtrycksbränsle linje. Lossa bultarna för bränsleavlopp grenröret med en hylsnyckel och ta bort grenröret från motorn.
4

Skruva bränsleinsprutarna med en djup brunn socket och ta bort dem från injektorn hålen. Släng koppar bricka från diesel injektorn och använda en ny bricka när du installerar insprutare.
5

Rengör injektor hålet och omgivningen med en stålborste för att avlägsna eventuella förbränning avlagringar.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75420.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.