Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar BMW 1994 318is Head

BMW 318is var en kompakt sportig lyxbil som BMW producerat 1992-1998. Den 1994-modellen var utrustad med den M42B18 motor, som är en fyrcylindrig 1,8-liters. Denna motor har en enda cylinderhuvud ovanpå motorblocket som täcker alla fyra cylindrar. Cylinderhuvudet är en del av förbränningskammaren och innehåller även de tallriksventiler som öppnar och stänger portarna i cylinderhuvudet. Saker du behöver
Ratchet skiftnyckel och en socket set
Packning skrapa
Kamaxel verktyget 11-2-300
Kamaxel verktyget 11-3-240
Gummiklubba
Vise
Icke-härdande packning sealer
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

ta bort kabeln från den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Koppla insuget och avgasgrenrör. Ta bort locket från tändspolen. Lossa de elektriska ledningarna från tändstift och tändspole.
2

Lossa locket till topplocket med en hylsnyckel. Lossa kylarslangar från motorn och koppla ur vevaxeln lägesgivare från vevaxeln. Loss termostathuset för termostaten, och ta bort termostaten från motorn. Lossa skruvarna på locket för timing fallet, och ta bort locket.
3

Vrid vevaxeln medurs för hand tills pilarna på kamaxel och vevaxel kugghjulen står rakt upp. Lossa spännaren för kamkedjan med en hylsnyckel. Demontera fästbulten på höger sida av den övre styrningen för tidpunkten kedjan och koppla bort guide. Lossa kamkedjan från kamaxeln och vevaxeln dreven. Ta bort kamaxel och vevaxel kugghjulen.
4

Lossa bultarna från topplocket med en hylsnyckel genom att lossa bultarna i flera omgångar. Börja från utsidan bultarna och gå vidare till insidan bultarna. Lyft topplocket från vevhuset, och ta bort topplockspackningen på motorblocket.
5

Ta bort alla spår av packningen från vevhuset och topplocket med en packning skrapa. Avlägsna allt skräp från de nya bultar för topplocket. Installera en ny packning för topplocket, med markeringarna på packningen som vägledning.
6

Montera nytt topplock till vevhuset, och installera de nya bultar för topplocket. Börja dra åt bultarna i mitten av topplocket och fortsätt utåt i en korsvis. Dra åt bultarna till 24 foot-pounds med en momentnyckel på första passet. Dra åt bultarna ytterligare 93 grader med en hylsnyckel på det andra passet. Dra åt bultarna ytterligare 93 grader på det tredje passet.
7

Vrid vevaxeln medurs så att dess timing varumärke pekar rakt upp, och håll vevaxeln på plats med verktyget 11-2-300. Vrid kamaxeln medsols så att dess timing varumärke pekar rakt upp, och håller kamaxeln på plats med verktyget 11-3-240. Montera kamaxeldrev till kamaxeln så pilarna på kamaxeldrev pekar rakt upp.
8

Efterdra alla skruvarna på kamaxeln till mellan 10 och 12 foot-pounds med en momentnyckel. Montera kamkedjan på dreven, och montera den övre styrningen för kamkedjan. Fäst bulten till kamkedjan guide med en hylsnyckel.
9

Knacka spännaren hus med en gummiklubba för att frigöra kolven från huset. Placera sträckaren i ett skruvstäd, och tryck ihop ändarna engagera låsringarna. Placera sträckaren i hålet på vevhuset och dra åt spännaren kontakten till mellan 17 och 19 foot-pounds med en momentnyckel. Tryck skenan på spännaren att släppa kolven.
10

Koppla hållverktygen på kamaxeln och vevaxeln. Placera en ny packning på den övre transmissionskåpans lock, och fylla i eventuella luckor mellan packningen och transmissionskåpans lock med icke-härdande tätningsmedel.
11

Montera ventilkåpan på topplocket. Dra åt 6-mm bultar till mellan 6 och 7 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt 8-mm bultar till mellan 15 och 17 foot-pounds. Montera termostaten med ventilerna uppåt. Fäst termostathuset och vridmoment sina bultar till mellan 6 och 7 foot-pounds.
12

Montera vevaxelns lägesgivare på vevaxeln, och fäst kylarslangen till vevhuset. Byt ventilkåpan med en hylsnyckel. Fäst elledningar för tändspole och tändstift. Montera locket tändspolen. Montera avgas och insugningsrören.
13

Lägg kylvätska och olja som behövs. Anslut kabeln till batteriets kabel med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75427.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.