Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man Välj ett flexplate för SBC

En sak att komma ihåg när plocka en flexplate för ett litet block Chevy (SBC) är att de 1986 och nyare Chevy små block motorer kräver ett viktat flexplate för att hålla vibrationer från motorn. Om du skruva en gammal stil neutralt balanserad flexplate på en motor när det krävs ett vägt flexplate, kommer du att känna kraftiga vibrationer från motorn. Den vägda flexplate har 14 1/2-tums diameter och 168 tänder, och kräver en förskjuten starter bultmönster. Den mindre flexplate har en 12 3/4-inch diameter och använder en starter med de två bultarna intill varandra. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Måttband
Spray bromsrengöringsmedel
Disponibel butik trasor
Visa fler instruktioner
1

Bestäm flexplate behövs . Räkna tänderna på flexplate bytas ut. Om den har 168 tänder är det större. Det andra valet är en 153-tand plattan. Om du inte har ett svänghjul på motorn och motorn är 1986 eller nyare, behöver den större-viktade flexplate.
2

Välj flexplate tillverkaren. Om fordonet väntas pågå en lång tid, sedan använda en hög kvalitet GM ersättning flexplate. GM originalutrustning flexplate är dyrare. Om fordonet har en låg medellivslängd, då inköp av en begagnad eller eftermarknad flexplate bör räcka.
3

Inspektera och rengör alla maskiner flexplate med spray bromsrengöringsmedel innan de köper den. Kontrollera om det finns sprickor hår linje i och runt vev bulthålen och vara säker på att tänderna är rena och inte slitna.
4

Matcha upp flexplate med rätt starter. Den 168-tand flexplate använder en starter som har bulthålen i det berg som är förskjutna eller anordnade i sicksack. Den mindre plattan använder en förrätt med monteringshål som ligger intill varandra Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75428.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.