Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kan jag använda startfluidum på en 6,9 Diesel ?

International säkerligen hade ingen möjlighet att veta hur viktigt deras nya 6,9 liters diesel skulle bli när de införde det 1978 . Medan 6,9 liter är 170 hästkrafter och 338 foot- pounds av vridmoment är inte särskilt imponerande med dagens mått mätt , är det faktum denna motor lade grunden för ett partnerskap mellan internationell och Ford som så småningom skulle kulminera i den välkända Powerstroke serien . Starta Fluid

startfluidum är en blandning av olika flyktiga kolväten , främst dietyleter och heptan , butan och propan . Startfluidum har en mycket lägre självantändningstemperaturen än bensin eller diesel , vilket gör det till ett idealiskt bränsle för att starta motorer med krassliga tändning eller bränsle - insprutningssystem . Den 6,9 liters diesel är en enkel motor , och svarar på startfluidum samma sätt som alla andra diesel gör . Tre till fem andra skuren för startfluidum sprutas direkt in i insugningsröret bör vara allt du behöver om motorn är kapabel att starta alls .
Addiction Myth
< p > några gamlingar kommer att säga att startfluidum är en dödsdom för någon motor , speciellt dieslar . Enligt visdom åldrar , får dieselmotorer " addicted " till startfluidum och kommer för alltid mer att kräva det efter den första ansökan . Detta är uppenbart osant , startfluidum är ett bränsle som alla andra och din motor fysiska struktur på något sätt förändrar bara för att du starta den med eter . Mer sannolikt är detta " missbruk " bara en försämring oavsett skick det var som tvingade dig att använda startfluidum i första hand .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75430.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.