Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter topplockspackningen i en VW VR6

Den VR6 motorfamilj är en serie av sex-cylindriga motorer som Volkswagen Group har tillverkat sedan 1991. Dessa motorer förekommer i en mängd olika Volkswagen bilar, som Volkswagen Golf, nya Beetle och Passat. De VR6 motorer har förskjutna cylindrar i cylinderblocket och endast kräver ett cylinderhuvud för alla sex cylindrar. Avlägsnandet av topplocket från en VR6 motor kräver att du ersätta sin packning. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och White måla
24 mm skiftnyckel
Packning skrapa
Momentnyckel
Specialverktyg 3268
Visa fler instruktioner

1

Koppla loss kablarna från batteripolerna med en hylsnyckel och ta bort batteriet från fordonet. Avlägsna luften renare, luftmassemätare och luftinloppskanalen från insugningsröret.
2

Öppna locket på kylaren, och placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen under insugningsröret. Öppna avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt kylvätskan rinna i pannan. Byt avtappningspluggen.
3

Ta bort trim locket från motorn med en hylsnyckel. Koppla bort fördelarlocket från fordonet med tändkablar fortfarande sitter. Lossa gasvajern från insugningsröret och lossa övre insugningsröret från motorblocket. Ta bränsleledningar och elektriska kopplingar från bränslespridare. Lossa kylvätskeslangarna från motorblocket med en hylsnyckel.
4

Skruv en 8 x 10 mm bult till spännaren för tillbehöret drivremmen för att lindra spänningen på drivremmen. Ta bort drivremmen från sina remskivor och skruva loss bulten från spännaren. Koppla ur generator och spännaren för tillbehöret drivrem.
5

Demontera värmeskyddet från båda avgasgrenrören med en hylsnyckel och dra utblåsningsgrenrören från motorn. Koppla monteringsbulten från omslaget av kamkedjan och ta bort locket kamkedjan. Ta bort locket från topplocket och vrid vevaxeln medsols för att anpassa sina inställningsmärkena. Märk kamkedjan med vit färg för att indikera dess rotationsriktning.
6

Håll varje kamaxel på plats med en 24 mm nyckel och lossa kamaxeldrev från kamaxlarna med en hylsnyckel. Demontera topplockets bultar från topplocket och lyfta topplocket från motorblocket.
7

Ta topplockspackningen från motorblocket. Rengör alla spår av packningen från topplocket och motorblocket med en packning skrapa. Montera den nya packningen på motorblocket med ordet "TOP" uppåt. Placera cylinderhuvudet över låshakarna på motorblocket.
8

Fäst nya monteringsbultarna till topplocket för hand. Dra åt bultarna till 30 foot-pounds med en momentnyckel på första passet, dra sedan åt dem till 44 foot-pounds på det andra passet. Dra åt bultarna med 1/4 varv på det tredje passet, dra sedan åt dem ytterligare 1/4 varv på fjärde passet.
9

Vrid vevaxeln medurs för att anpassa sin timing markerar igen och låsa kamaxlar på plats med specialverktyg 3268. Montera kamaxeldrev med kamkedjan till kamaxlarna och fäst monteringsbultarna för dreven med en 24 mm nyckel. Montera distributören enheten på kamaxeln och dra åt bultarna för kamaxeldrev till 74 foot-pounds.
10

Anslut spännaren kamkedjan och den övre luckan för kamkedjan tillfälligt. Demontera specialverktyg 3268 från kamaxlarna och vrid vevaxeln fyra hela varv medsols. Efterdra alla skruvarna för övre kamkedjan lock till 82 tum-pounds med en momentnyckel. Dra åt fästskruven för spännrullen till 15 foot-pounds.
11

tillbaka locket för topplocket med en hylsnyckel. Montera insugningsröret och avgasgrenrör till 18 foot-pounds med en momentnyckel. Fäst drivremmen för generator rem och justera spänningen med remspännaren. Anslut kylvätskeslangarna till motorblocket. Montera de elektriska kontakterna och bränsleledningar för bränslespridare.
12

Montera övre insugningsröret till motorblocket med en hylsnyckel. Anslut alla elektriska ledningar och linjer vakuum som du tog bort från den övre insugningsröret. Fäst gasvajern och distributör lockenhet till den övre insugningsröret. Byt trim locket för motorn.
13

Montera batteriet och anslut kablarna till batteriet med en hylsnyckel. Fyll kylaren med kylvätska. Byt olja och oljefilter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75433.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.