Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en 98 Ford F150 4.6 Head Gasket

Ford F150 är en 1/2-ton pickup som har varit i kontinuerlig produktion sedan 1975. 1998 års modell hör den tionde generationen av denna serie, som inkluderar F150s gjorda 1997-2004. En 4,6-liters V-8 motor är ett av de alternativ som finns för Ford F150. Varje sida av motorn har ett cylinderhuvud som täcker de fyra cylindrarna på den sidan. Den cylinderlockspackning ligger mellan motorblocket och cylinderlocket. Saker du behöver
köldmedium återvinning maskin skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Packning skrapa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ansvarsfrihet luftkonditioneringen Systemet med ett köldmedium återvinning maskin, om bilen är utrustad med AC. Detta steg kräver en mekaniker certifierats av Naturvårdsverket.
2

Ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Koppla ventilkåporna, och ta bort insuget från motorblocket. Lossa timing kedjorna från vevaxeldrevet och kamaxelhjulet. Lossa båda avgasgrenrör från motorblocket. Koppla kompressor för att få tillgång till de topplocken om bilen har luftkonditionering.
3

Lossa fästbultarna från värmaren slang med en hylsnyckel. Kläm slangklämman och dra ner slangen för att lossa klämman. Loss värmeslangen från cylinderhuvudet. Koppla monteringsbultarna från topplocket och dra cylinderlocket från motorblocket. Släng packning för topplocket och ta bort eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från motorblocket med en packning skrapa.
4

Vrid vevaxeln medsols tills kilspåret på vevaxeln pekar rakt upp, och rengör cylinderhuvud med en trasa. Placera den nya packningen för cylinderlockspackningen över tapparna på motorblocket, sedan montera cylinderhuvudet på motorblocket.
5

Fäst nya monteringsbultarna till topplocket för hand. Dra åt bultarna till mellan 27 och 31 foot-pounds på första passet med en momentnyckel. Dra åt bultarna ytterligare 85-95 grader med en hylsnyckel på det andra passet. Dra åt bultarna ytterligare 85-95 grader på det tredje passet.
6

Anslut värmaren slangen till topplocket, och bifoga slangklämma. Fäst fästbultarna för värmeslangen med en hylsnyckel. Anslut utblåsningsgrenrören till motorblocket, och montera kamkedjan till vevaxeldrevet och kamaxelhjulet. Anslut insugningsröret, och byt ut ventilen täcker.
7

Fäst kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera läckor. Ladda luftkonditioneringen, om din bil är så utrustad. Detta kräver en mekaniker certifierats av EPA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75448.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.