Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort drivaxeln på en Mercedes E320 CDI

Mercedes E320 CDI var den första BlueTec diesel Mercedes säljs i USA En 3,2-liters dieselmotor som drivs med bakhjulsdrift sedan via en sexstegad automatlåda. En drivaxel överför toquen från transmissionen i framsidan av bilen till differentialen i baksätet. Emellertid är drivaxeln exponeras på underredet och kan skadas av skräp. En skadad drivaxel måste bytas. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Drive eller bogsera Mercedes E320 CDI någonstans platt och ut av vägen. När drivaxeln tas bort, kommer bilen vara undriveable. Bilen kan skjutas men det kommer att bli svårt eftersom E320 väger nära 2 ton. Placera Mercedes in i parken och sedan vända bilen av. Använd en domkraft för att lyfta de främre och bakre hörn E320. Använd sedan pallbockar för att hålla hörnet är förhöjda.
2

Leta drivaxeln kör ner i mitten av underredet. Den drivaxel är ansluten med flex lederna på framsidan och baksidan av axeln. De flex lederna i sin tur är anslutna till överföringssystemet och bakre differential med sex bult flänsar. Använd domkraften att stödja överföring av axeln först. Sedan skruva isär de sex skruvarna som håller sändningsändan flexibla leden. När bulten flänsen är fri, sänk den till marken med domkraft.
3

Höj domkraften för att stödja den differentiella änden av drivaxeln. Sedan skruva isär de sex bultarna som håller flexibla leden till differentialen. Sänk drivaxeln ner med domkraft. Rulla drivaxeln ut från under sedan och lägg den åt sidan. Om du installerar en ny drivaxel, bara upprepa borttagningen i omvänd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75452.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.