Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en topplockspackning på en 24-Valve Cummins

Cummins dieselmotorer är en vanlig motor alternativ i full storlek Dodge lastbilar. Den sexcylindriga, 5,9-liters Cummins motorn har fyra ventiler per cylinder för totalt 24 ventiler. Packningen mellan cylinderhuvudet och motorblocket bildar en tätning mellan dessa två komponenter. En läckande topplockspackning kan orsaka oljan i fordonet att ha en mjölkaktigt utseende när det blir förorenat av kylmedel. Saker du behöver
Hylsnyckel
dräneringskärlet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera en ren behållare under kylaren, och öppna den avtappningsventil med en hylsnyckel. Låt kylvätskan rinna i pannan, och spara kylvätska för återanvändning. Koppla bort kabeln från batteriets minuspol så att du inte starta motorn under förfarandet.
2

Lossa bältet tillbehöret bilfärd från sina remskivor, och ta bort generatorn från motorrummet med en sockel skiftnyckel. Koppla bort luftrenaren från insugningsröret. Ta systemet vevhusventilation och utsläpp genom avdunstning systemet från motorn.
3

bort bränsleledningarna från bränsle järnväg med en hylsnyckel. Koppla bort kablarna för gaspedalen, farthållaren och överföring för att få tillgång till insugningsröret. Ta bort fördelarlocket med den elektriska ledningar fortfarande sitter, och lossa de elektriska ledningarna från tändspolen.
4

Lossa elkontakten från motorns kylvätska temperaturgivare. Lossa vattenslangen bypass och övre kylarslangen från motorn för att komma insugningsröret. Ta bort insugningsröret och ventil täcker från motorn med en hylsnyckel.
5

Spela den ursprungliga positionen av komponenterna gasarmaturen, inklusive vipparmar, stänger push, avgasgrenrör och tändstift. Detta gör att du kan installera dessa komponenter i rätt position senare. Ta bort komponenterna gasarmaturen från motorn med en hylsnyckel.
6

Ta bort fästbultarna för topplock, och lyft topplocken från motorblocket. Kassera packningen på motorblocket.
7

Vrid vevaxeln medurs så att indelningen markerar för vevaxeln och kamaxeln inte justera. Detta säkerställer att ingen kolven är i det övre dödläget vid installation av cylinderhuvudet. Vänta fem minuter för att spelrumsjusterarna trycklöst innan du installerar topplocket.
8

Placera en ny topplockspackning på motorblocket och montera topplocket på toppen av packningen. Efterdra alla skruvarna för topplocket till 50 foot-pounds med en momentnyckel på första passet och 105 foot-pounds på det andra passet.
9

Installera komponenterna gasarmaturen till sina ursprungliga positioner , med hjälp av de anteckningar du gjort i steg fem som vägledning. Ersätt de ytterligare komponenter du bort för att komma åt topplocket genom att utföra steg två till fyra i omvänt.
10

Anslut kabeln till den negativa batteripolen, och byt kylvätska i kylsystemet. Starta motorn och kontrollera läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75456.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.