Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur vet jag om en torsionsstång Är Bad

Torsionsstavar är långa metall fjädrar som används i billig bil fjädring. Som mer last placeras på en torsion bar, desto baren vändningar. Mängden av vridning kan variera beroende på det material som används i baren. Torsionsfjädring används eftersom det är billigt och hållbart, men det kan fortfarande gå illa. Oftast torsionsstänger skadas genom påverkan på underredet eller genom rost. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Shine en ficklampa in i hjulhuset på bil eller lastbil. Torsionsstaven ska sticker ut från bilens ram vinkelrätt. Beroende på bilen, kommer den andra änden av torsionsstaven bultas till en styrarm eller styrspindeln själv. Titta efter eventuella sprickor i torsionsstången. Om det finns några sprickor i baren, då är det bara en tidsfråga innan det spricker på mitten.
2

Feel längs torsionsstång för rost. Rust fläckar kommer kännas tråkiga som en sårskorpa. Om rost är närvarande, då torsionsstaven måste bytas ut. Också känner bultarna som fäster varje ände för rost. Om bultarna är rostiga, då är det garanterat att rosten har spridit sig till bolt torsionsstång hål. Se till att upprepa denna process på varje hjul väl.
3

Vänd bilen av trucken på och ta det för en provtur. Om ett hörn verkar sag överdrivet, då torsionsstång har gått dåligt. Något metallföremål kan ge efter för utmattning över tid, särskilt om under konstant, tunga laster. Var särskilt uppmärksam vid körning över vägbulor. Om du hör en smäll, då torsionsstaven har vuxit alltför mjuk och tillät vissa fjädringskomponenter att komma i kontakt. Eventuella slitna torsionsstång måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75464.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.