Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

6.0 Powerstroke Issues

Den 6,0-liters Powerstroke var en turbo-dieselmotor som används i en mängd olika Ford lastbilar och skåpbilar. Fram till 2007 var alla Powerstroke motorer tillverkade av en underleverantör, Navistar. Tyvärr hade Navistar dålig kvalitetskontroller och alla motorer som tillverkas av Navistar hade många problem. Den 6,0-liters Powerstroke kostnad Ford miljoner i garantireparationer, utöver den extra kostnaden för omkonstruktion av motorerna. Unreliable Variabel Vane Turbo Magnetventil
p Alla turbo-dieslar förlita sig på en turboladdare att ordentligt förbränna bränsle /luft-blandningen. På Powerstroke, är en variabel skovel används för att justera luftintaget kommer från turboladdaren in i motorn. En solenoid styr graden av rotation av skoveln. På Navistar Powerstrokes solenoiden lossnar lätt, förutom att korroderande tidigt. Skador på solenoiden hindrar rörliga vingen från att ändra ståndpunkt. En Powerstroke med en skadad magnetventil kommer att lida strömavbrott hela effektklass.
Kolavsättningar

Alla Navistar motorer, inte bara Powerstrokes, lider av kraftig sotavlagringar. Kolavlagringar är en biprodukt vid förbränning av bränslen som innehåller kol som diesel. I en väl utformad motor kolet trycks ut under avgasslaget cykel av förbränningskammaren. Tyvärr Navistar inte få timingen bränsleinsprutning rätt, och kol byggs upp med varje förbränningscykel. En Powerstroke med kol uppbyggd visar överdriven svart avgasrök samt effektförlust vid högre varvtal.
Defekt avgasmottryck (EBP) Sensor

avgasmottryck sensor berättar motorn hur mycket motstånd i avgassystemet. Överdriven mottryck kan kväva motorn och turbon. I den 6,0-liters Powerstroke, lösgör sensorn lätt från avgassystemet, beröva ECU av data. En fristående sensor kommer att leda till avgaser strömmar tillbaka in i förbränningskamrarna, att motorn stannar. Dessutom kommer avgaserna strömma tillbaka in i turbon och stoppa den från att snurra.
Insprutare Harness Skav

farligaste defekt i 6,0-liters Powerstroke är den lätt skadade bränsleinjektorn sele. Linjerna läggs över stag motorfästet, som flyttar när motorn vridmoment. Denna förskjutning skaver bränsleledningarna till punkten för läckage. Även om diesel är mindre brandfarlig än vanlig gas, är det fortfarande en brandrisk. Kör inte något fordon som läcker bränsle. Om det finns bränsle pölar under motorn, då bränsleledningar har skadats. Kontakta en Ford återförsäljare för reparationer. Ford har köpt tillbaka några lastbilar med denna fråga snarare än att betala för reparationerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75466.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.