Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Ansvarsfrihet Auto Köldmedium

Automotive köldmedier bedöms luftföroreningar som skadar ozonskiktet som omger vår planet. Ozonskiktet är tänkt att vara avgörande för vår existens. Släppet, tömning eller luftning av ozonnedbrytande gaser är förbjudet enligt lag. Återvinning och /eller återvinning av köldmedium är också ett lagstadgat krav. De metoder som används för denna uppgift är strikt och alla maskiner och personal måste intygas av en godkänd leverantör. De nödvändiga certifieringar varierar beroende på region eller stat. Saker du behöver
Dedikerad certifierad
återvinning maskin Dedikerad grenrör mätare inställd
stat och /eller federala certifikat
Skyddsglasögon
handskar Shop
Visa fler instruktioner
Återvinna Din Köldmedium
1

Låt systemet inre tryck att stabilisera genom att vrida A /C och bilen motorn. Öppna huven och låt under-huven område kyldes till rumstemperatur. Använd en fläkt för att påskynda processen, om det behövs. Kylmedelstrycket reflekterar omgivningens temperatur. Hög temperatur håller systemtryck på osäkra nivåer.
2

Anslut korrekt återvinning maskin för köldmedium i systemet efter maskintillverkarna instruktioner. De typer av köldmedier som används i personbilar är R134-a och R-12. De är inte kompatibla och bör aldrig kombineras i återvinning apparater, eller i en A /C-systemet. Fördelaren gauge set som krävs för att använda en viss återhämtning maskiner måste också avsättas för specifika köldmediet. Öppna ventilen (er) för tjänsten slang (ar) beroende på maskinens instruktioner. Addera 3

Aktivera återhämtningsprocessen enligt bruksanvisningen för din återhämtning maskin. Återhämtning inleds om återhämtningen Maskinen känner osäkra trycknivåer. Fortsatt kylning kommer att behövas för att minska trycket i denna händelse. Återställningen sker i steg tills systemet är i ett tillstånd av vakuum. Maskinen kommer att slås på och av till dess att alla spår av ångor avlägsnas och systemet stannar i ett vakuum under en förutbestämd tid. Slutförande av denna process är ibland skrivna av en visuell eller ljudsignal från återvinning maskinen.
4

Stäng ventilerna på tjänsten slangarna och ta bort dem från bilen när evakueringen är klar. Systemet är nu säkert att ta isär för reparation. Den återvunna köldmediet kan sättas tillbaka in i systemet från vilket den avlägsnades, men all annan användning kräver återvinning. Återvinning renar kylmediet genom att avlägsna främmande gaser och vätskor. Strikt följsamhet till regler och förordningar som rör fordonsindustrin avfall ger en säkrare och renare miljö för alla levande ting. Vara ansvarig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75475.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.