Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Det bästa sättet att rengöra gängan Av en Nut

gängan förening är en pasta-liknande eller flytande ämne för att täta gängor metalliska muttrar och bultar. Efter applicering Gänglåsning förening på gängorna på en bult, kommer ämnet härda, vilket ger en lufttät och vattentät försegling. Många bil-, industri-och hobby applikationer kräver användning av Gänglåsning under montering och reparation uppgifter i samband med vissa komponenter. Ta bort denna härdad förening från en mutter är en lätt uppgift, med rätt verktyg och förnödenheter tillgängliga. Saker du behöver
Små pincett
Flera handdukar trasa butik eller pappershanddukar
tjockt läder handskar
Sharp hobbykniv
C-klämma eller bänk skruvstäd
Ljusare eller gasolbrännare

Visa Mer Instruktioner
en

Avlägsna eventuella tjocka delar av gängan från muttern, med hjälp av ett par små pincett för att få tillgång på gängorna.
2 < p> Applicera en liberal mängd jämförbar gänglåsningsmedlet till den gängade delen av muttern. Låt den applicerade föreningen att suga in i gängorna och mjuka upp den gamla härdade gängan.
3

Torka av gängan, med en ren butik trasa eller pappershandduk. Sätt på dig ett par tjocka läderhandskar och rensa ut kvarvarande Gänglåsning med en vass hobbykniv. Om några rester kvar på gängorna, gå vidare till nästa steg.
4

Säkra muttern med en C-klämma eller bänkskruvstycke. Använd värme till muttern, med hjälp av en tändare eller propanbrännare. Använd inte ljusare eller facklan runt brandfarliga vätskor, gaser eller fasta material. Värm muttern tills härdade gängan blir till aska.
5

Låt muttern svalna tillräckligt. Ta bort muttern från klämman och rensa ut eventuella kvarvarande rester från gängorna, med hobbykniv. Torka av utsidan delen av muttern med en ren handduk för att slutföra processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75488.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.