Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ställa en hydraulisk överströmningsventil

Hydrauliska ventiler begränsa den maximala systemtrycket att skydda systemkomponenter. Ventilerna begränsar också den maximala utgående kraft av hydraulsystemet. Även om de har ett antal varianter, alla ventiler arbetar genom att balansera den hydrauliska kraften med en justerbar fjäderkraft. Värme skapas när övertrycksventilen öppnas som svar på ett förutbestämt tryck. En korrekt justerad avlastningsventil gör det möjligt för systemet att fungera som avsett under reglering av mängden värme som genereras. Saker du behöver
Machine ritningar
Blocknyckelsats
JIC lock och pluggar
insexnyckel ställa
5,000 psi mätare
Hydraulisk Manometeradapter
Visa mer instruktioner
1

hänvisar till Maskindirektivet ritningar för att avgöra vilken krets behöver justeras. Lokalisera avlastningsventilen för kretsen. Säkerhetsventiler är alltid leds parallellt med pumpen och är normalt så nära pumpen som möjligt.
2

lokalisera och ta bort hydraulslang eller slangar på systemsidan av avlastningsventilen. Frysa ut slangen och ventilen med rätt JIC lock eller pluggar som krävs. Inte jordbrukspolitiken inte av avkastningen eller tank sidan av säkerhetsventilen. Capping eller sätter oanvända slangar och kopplingar förhindrar förlust av hydraulisk vätska och införandet av föroreningar i systemet. Använda någon annan metod för tak eller ansluta en slang än med rätt JIC plugg eller lock är osäkra och bör aldrig försökt. Detta deadheads den hydrauliska kretsen för att isolera systemet att bara pumpen och säkerhetsventilen.
3

Anslut en 5.000 mätare psi tryck mellan säkerhetsventilen och pumpen. Mest utrustningen kommer att ha en port som redan installerats för detta ändamål. Om ingen port redan är installerat, sedan använda rätt adapter för att installera mätaren.
4

Lossa övertrycksventil justering hela vägen ut. Avlastningsventilen har normalt en mutter låsning Hex och antingen en insexskruv skaderegleraren eller ratt justerare. Starta utrustningen och aktivera den hydrauliska kretsen. Trycket läsa på mätaren ska vara nära noll.
5

Justera säkerhetsventilen genom att vrida justerskruven medurs tills avläsningen på mätaren bygger på det tryck som anges på maskinens ritningar. Detta är vad som är känt som ventil "krackning" tryck, vilket är det tryck vid vilket avlastningsventilen börjar öppna. Dra åt muttern skaderegleraren lås säkert, försiktigt så att inte störa ventilens inställning.
6

Stäng av maskinen och låta trycket att blöda ut. Ta bort JIC pluggar och huvar, och anslut alla slangar som togs bort i steg 2. Starta maskinen, och testa säkerhetsventilen genom att aktivera kretsen. Trycket läser på kretsen bör inte vid något tillfälle överstiga det tryck som var inställd på säkerhetsventilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75495.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.