Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur hittar kontrollkoden Engine Light för min 1994 Toyota

Tillbaka i dagar innan Check Engine Light koder kan hämtas med ett OBD scanner, hade tekniker att faktiskt vet hur man hämtar koderna så att motorproblem skulle vara korrekt diagnostiseras. Trots tekniska framsteg har gjort det enkelt att hämta Check Engine Light koder på nuvarande modell fordon, Toyota de äldre bilar som under 1994 fortfarande kan exakt hämtas. Saker du behöver
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Ta gummiskydden på kontakterna diagnostiska kontakter. De diagnostiska anslutningar finns i motorrummet eller genom kick panel under instrumentbrädan på passagerarsidan. Se tillverkarens reparationshandbok för den exakta positionen för diagnosuttaget för just din modell 1994 Toyota.
2

Anslut antingen TE1 och E1, eller T och E1 terminaler i de diagnostiska kontakterna med en bygel. Se tillverkarens reparationshandbok att utröna vilka terminaler bör hoppade in och placeringen av terminalerna som hoppade i diagnosuttaget på den specifika modell som diagnostiseras.
3

Vrid tändningen nyckeln till "On" läge. Eventuella tillgängliga koder kan bestämmas genom att observera blinkande kontrollera motorn ljus. Till exempel, om motorn koden är "41" kontrollera motorn ljuset blinkar fyra gånger och pausa följt av ytterligare en blixt. Om det finns några ytterligare koder som de kommer att visas efter en 2,5-sekunders paus. Hänvisa till 1994 Toyota tillverkarens reparationshandbok att dechiffrera några koder som hämtas
4

.
5

Koppla bort jumper kablar och byt ut gummit täcker de diagnostiska kontakter genom att trycka dem tillbaka över slutet av diagnosuttaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75496.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.