Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man hanterar en skärbrännare

Trosskärare används i en mängd olika yrken från byggnadsarbetare till bilreparationer och stålverk för att skrota varven. En skärbrännare är helt enkelt en skärbrännare huvud monterat på oxy-acetylen svetsning outfit. I själva verket, trots att oxy-acetylen svetsning har fått ge vika för elektrisk svetsning, finns det fortfarande över 50.000 oxy-acetylen svetsning outfits säljs varje år i USA, de flesta av vilka används som skärbrännare. Medan de flesta är överens om att driva en skärbrännare är en svår proposition i början, som arbetar med en skärbrännare är en enkel färdighet att bemästra. Saker du behöver
Täljsten markör skärbrännare huvud
Spark ljusare
Visa fler instruktioner
1

Markera en riktlinje med en täljsten markör på pjäsen av stål där snittet skall göras.
2

Purge syret och linjer acetylen genom att öppna ventilerna på acetylen facklan blandning handtaget en i taget i 3 till 5 sekunder och sedan stänga ventilen på blandningsförhållandet handtaget. Installera en skärbrännare huvud på blandning handtaget efter skärbrännare tillverkarens anvisningar. Öppna ventilen gasskärning vid styckningen brännarhuvudet genom att vrida ventilen i en moturs rotation. Öppna ventilen hela vägen
3

Öppna acetylen ventilen på blanda handtaget 1/8 till 1/4-turn i moturs riktning och håll munstycket skärbrännare i en gnista ljusare . Klämma handtaget på gnista lättare att dra en flinta över en grov bit stål orsakar gnistor som kommer att antända acetylen. Öppna acetylen ventilen långsamt moturs tills lågan slutar röka. Öppna syre ventilen på blandningsförhållandet handtaget tills fjäder i centrum av lågan försvinner.
4

Håll spetsen av skärbrännare vinkelrätt mot det material som skärs och tillräckligt långt bort att den inre könen av flamman är något över materialet. Center lågan på kanten av det material som skärs och värma materialet tills det är ljust röd-het. Tryck långsamt skär handtaget tills det finns ett gnistregn. Tryck styckning handtaget helt när lågan har skurit hela vägen genom materialet som skärs och följa den linje som tidigare präglades vid en hastighet snabb nog att skära materialet. Släpp skärande handtaget på skärbrännare huvudet när snittet har gjorts.
5

Stäng av brännaren genom att vrida syre ventilen på blanda handtaget i en medurs tills ventilen är helt stängd, sedan vrida acetylen ventilen på blanda handtaget i en medurs rotation tills den är stängd, slutföra övningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75499.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.