Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Headlight Bulb på en 2004 Nissan Maxima

Den 2004 Nissan Maxima erbjuder två alternativ för strålkastare (halogen eller Xenon), så kontrollera vilken typ bilen har installerats innan du köper ersättare. Den halogenlampa är en Style # 9012 lampa rankad på 55 watt, medan xenon är ett 35-watts, Style # D2S lampa. Lökarna är tillgängliga från generalagenten eller genom de flesta bildelar butiker. De två glödlampor är inte utbytbara, så om du är osäker på vilken typ din bil har, ta bort en och kontrollera artikelnummer stämplat på basen av lamphållaren. Saker du behöver
Metric skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Maxima och lokalisera den negativa batteripolen på toppen av batteriet. Lossa fästskruven som håller fast den negativa änden batterikabeln till batteriet, med hjälp av en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln och isolera den från batteriet.
2

Lokalisera den stora, runda locket på baksidan av den strålkastare montering, vrid locket motsols för att lossa den från pannlampan. Det kommer bara att vända om ¼-varv innan det lossnar.
3

Hitta hållarfjädern innanför tillgång hålet, bakom luckan. Lossa låsfjäder genom att trycka in det lite, sedan svänga klippet åt sidan tills det är ur vägen. Ta tag i lamphållaren och vrid den moturs ¼-sväng för att låsa upp den från strålkastare församling, sedan extrahera den från baksidan av huset och kassera den.
4

Sätt i den nya lampan och sockeln i den strålkastare montering och vrid den medurs tills den låses på plats - igen, ca ¼-varv. Pivot hållarfjädern över baksidan av lampan och sockeln, sedan koppla på våren under fliken på huset för att säkra den.
5

ersätta det stora, runda locket på baksidan av strålkastare montering , vrida den medurs tills den sitter fast. Flytta över till den motsatta strålkastare och upprepa processen, ändra andra strålkastare glödlampa, liksom.
6

Placera den negativa batterikabeln slut på den negativa batteripolen och dra åt spännskruven med en skiftnyckel. Vrid skruven medurs tills kabeländen inte flytta runt på terminalen, något mer än vad som kan skada terminalen

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75509.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.