Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter den främre vänstra Turning Bulb i en 1997 Dodge Caravan

Chrysler Corporation började designer för en minibuss på 1970-talet. Dodge Caravan debuterade 1984 vid sidan sin syster fordon, Chrysler Town & Country och Plymouth Voyager. De 1997 Dodge Caravan tillverkades i åtta olika sub-modell paket. Blinkers glödlampa på 1997 Husvagnar är alla belägna, nås och ersättas på samma sätt, oberoende av sub-modellbeteckningen. Borttagning och byte av lamporna kräver några mekaniska färdigheter. Byte av 1997 signal Caravan tur lökar bör ta cirka en timme, beroende på individuella färdigheter. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats med 6-tums förlängning
Liten platt skruvmejsel
2 nya blinkers lampor
Visa fler Instruktioner

1

Öppna huven på Caravan. Inspektera och leta upp de två strålkastare bultar upptill bak på strålkastarenheten. Ta bort strålkastaren bultar, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag med en 6-tums förlängning - tillägg av en förlängning mellan Ratchet och uttag gör att du kan aktivera spärren helt runt medan du helt enkelt hålla förlängningen och uttag på plats.
2

Dra strålkastarenheten framåt och vila enheten på den främre stötfångaren av Caravan. Nå bakom enheten för att komma åt den yttersta montering lamphållaren. Ta bort lamphållaren från lampan genom att bända upp de små flikar med fingrarna eller med en liten platt skruvmejsel. Vrid kåpan glödlampa låsning på baksidan av strålkastaren församlingen moturs i förhållande till sin position. Skjut locket bakåt och bort blinkers glödlampa. Dra glödlampan blinkers ur strålkastaren montering och kasta den i en papperskorg kärl.
3

Ta en ny glödlampa blinkers ur förpackningen, med en pappershandduk eller servett mellan fingrarna och glödlampan. Rör aldrig en glödlampa blinkers direkt med fingrarna, eftersom olja från fingrarna kan orsaka att lampan att brinna ut i förtid, blinkers lampor också fungera som varselljus på Caravan, så de värma upp liknar strålkastare. Sätt i den nya lampan i den bakre delen av strålkastarenheten.
4

Installera låshuven över glödlampan och vrid den medsols tills den sitter tätt på baksidan av strålkastaren. Plugga in lamphållaren i den nya glödlampan. Sätt tillbaka strålkastaren församlingen tillbaka i position på Caravan. Installera fästbultarna nedåt genom montering och börja trä dem, för hand, för att säkerställa korrekt gängning av bultarna. Dra åt bultarna med din 3/8-ratchet, socket och förlängning montering tills bultarna ordentligt. Vrid spärren 1/4-turn längre att säkra strålkastaren bultarna. Ingen vridmoment behövs för strålkastarnas bultar.
5

Upprepa processerna i steg 1 till 4 för att slutföra sin tur ersättning signal lampa på den andra sidan av vagnen. Vrid nyckeln till tillbehör eller "II" position i antändning av vagnen efter att du har helt installerat båda glödlamporna blinkers. Sväng vänster blinkers på och inspektera den fungerar korrekt genom att antingen kliva ut ur fordonet eller kontroll lökarna blixten reflekteras annan yta. Sväng höger signal hand vända på och inspektera den fungerar korrekt på ett liknande sätt. Sänk huven efter operationen inspektionen är genomförd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75513.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.